Nie mam raczej starszych książek niż z lat 70-tych więc nie będę ich tu wrzucał. Posiadam za to dość ciekawe filmiki do rzutnika "Organizacja żniw", poniżej kilka fotek:
Nie mam przystawki do skanowania przeźroczy, robiłem je aparatem cyfrowym Canon w trybie makro. Poradziłem sobie w ten sposób, że kliszę przykładałem do szyby w oknie i robiłem zdjęcie;)
Dzięki za odpowiedź, a zdjęcie wyżej co to za maszyna?
Te kombajny posiadały normalny heder do zbioru z pnia? W tym przypadku zostały wykorzystane do omłotu stacjonarnego? (właściwie to pół-stacjonarnego bo na polu;))
Ponadto posiadam album Zielone Zagłębie - Rolnictwo Wielkopolski w obiektywie:
Uploaded with ImageShack.us
"Posiłek na polach pegeerowskich";)
To na razie tyle ode mnie w tym temacie, mam nadzieję, że nie zaspamowałem tematu*rofl*
Tak to prawda kolego Dawid piękne foty nam tu zapodałeś, aż dech zapiera w piersiach,normalnie przypomniałeś mi nasze stare czasy;) te nasze poczciwe c-328,c-4011, noi zasłużone Bizony z Płocka:p Jakie to rzeczy tymi sprzętami się wyrabiało*clap*
dzięki:p
Ech, ja dziś wykopałem na makulaturze multum prospektów Claasa, katalog Agromy na 89/90, katalog polski do DT-75, w sobotę kupiłem książkę napraw Zetora 5211-7245 ale i tak zazdroszczę Sławkowi...
xD
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)