Rok temu niedaleko tej łąki widziałem ogrodzony plac, chyba specjalnie pod namioty bo było ich sporo. Organizatorzy nie mieliby nic przeciwko nocowaniu na polu imprezy ??
Może sam skuszę się na nocleg w tamtych okolicach.
Raczej nie bo cała łąka jest skoszona i dużo ludzi nocuje pod namiotami. Są tacy co cały urlop spędzają w ten sposób.*tup*
Po długiej przerwie związanej z brakiem czasu postanowiłem uzupełnić braki w relacji z prac warsztatowych. Tak więc kilka fotek z piaskowania capka i szteyerka.*tup**tup**tup**tup*
Następne fotki dotyczą prac przy zetorze z 48 roku.Przeglądnięty cały tył, założone szersze opony, przednia oś zdemontowana i odwieziona do regeneracji.*tup**tup**tup*
Następnie mój zielony capek znalazł nowego właściciela a mianowicie będzie transportował sadzonki w Szkółce drzew i krzewów ozdobnych w Pęchcinie koło Ciechanowa. Czyli zasłużona emerytura!!!*tdown**tdown**tdown*
Po pożegnaniu capka nasz klub został zaproszony na Dni Gminy Besko. z esa jest porządny stolik.*sarcasm**sarcasm**sarcasm*
Potem wziąłem się porządnie za wypiaskowanego capka. Znalazłem go u starszego pana pare wiosek dalej w opłakanym stanie *tup**tup**tup*
Na koniec relacji mój nowy nabytek czyli C 328 z 64. Oczywiście powróci do oryginału!!!*tup**tup**tup*
Kabina to twórczość własna , ojciec Mato położył Skode na bok. Oryginalna drewniana kabina nie wytrzymała tego eksperymentu. Z tego co z niej zostało i tego co było pod ręką wystrugał to co dziś widzimy.
Z ciekawostek pokaże to :
Sporo sie remontuje dróg, ale poza tym jednym przypadkiem z fotki , na żadnym odcinku nie widziałem zadnej maszyny, tak jak by zabierali je na noc i rankiem przywozili. Zamykane dla ruchu są całe wielokilometrowe odcinki, bez zadnego info jak je objechć, Nawet jak GPS poda alternatywe.. po kilku kilometrach okazuje sie że też zamknieta. Mieszkancy mogą łąmać zakaz ruchu mając dokument z Urzedu Gminy że są mieszkancami. Poprosiłem kolegę Martina by nas pilotował, a i on sam prosił innego swojego kolege o pomoc...
Ostatni nabytek czyli capek z maską c330 został rozebrany i złożony po mojemu czyli co trzeba to wymienione i już się dociera przed piaskowaniem.*sarcasm*
Kurcze zawsze te zdjęcia są w odwrotnej kolejności
*sarcasm**tup**sarcasm**tup*
Mamy oficjalny program naszej imprezy, więc zapraszamy na trzy dni !!!*saycheese**saycheese**saycheese**saycheese*
Na koniec relacji ostatni nabytek czyli co? -znowu capek!!! Ale ten z remontem musi poczekać.*tup*
Byłem na imprezie w Rudawce w sobotę/niedzielę i szczerze polecam Bardzo sympatyczni ludzie, miejscówka też świetna, ogólnie całą imprezę miło będziemy wspominać Zaraz koło terenu zlotu jest rzeczka w której można się ochłodzić i źródełko/wodospad z bardzo dobrą wodą Szczególnie dziękuję Ryśkowi (warsztat777) za umożliwienie przejażdżki Skodą 30 i Capkiem *tup*
Pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia w czerwcu
Zdjęcia zapodam dopiero w weekend, bo aparat został u Srokrotki *helpless*
Jakbyście potrzebowali części do tych cudeniek (awarie się zdarzają) to zajrzyjcie tutaj: http://mechanik-sc.pl/john-deere,cp86,pl.html Zapłakałbym się, gdyby już nie mógł ożywić takiej maszyny.