Ciasna tuleja dystansowa
-
Ciasna tuleja dystansowa
Witam kupiłem ostatnio do mojego c 325 tuleję dystansowe na półoś i nie wiem czy to normalne ale są ciasne mniejsze od średnicy półosi gdzieś koło 1 mm , macie jakiś patent jak je nabić , czy otrzebne będzie przetaczanie ?
RE: Ciasna tuleja dystansowa
Sławek3178 trochę za mało napisałeś na temat tych tulei.
Ja dużo kupuję części zamiennych i dużo trafia się bubli.
A jeżeli chodzi o tuleje to w sprzedaży występują takie które są już dopasowane i takie które trzeba samemu roztaczać, myślę że w Twoim przypadku to kupiłeś te drugie.
Ja dużo kupuję części zamiennych i dużo trafia się bubli.
A jeżeli chodzi o tuleje to w sprzedaży występują takie które są już dopasowane i takie które trzeba samemu roztaczać, myślę że w Twoim przypadku to kupiłeś te drugie.
-
Nie wiedziałem że są dwa rodzaje , po prostu byłem w sklepie i gość mi powiedział że od 325 do 330 pasuje ta sama tuleja dystansowa , chodzi o tą tuleję co idzie między bębnem hamulcowy a zwolnicą.
Jeżeli chodzi o tę tulejkę to jest to tak jak piszesz dystans a zarazem jest to bieżnia dla uszczelniacza i te tulejki są dosyć ciasno pasowane ale nie tak jak napisałeś że brakuje 1 mm, jeżeli średnica tej tulejki jest o 1 mm mniejsza jak średnica półosi to jest to typowy bubel te tulejki są wykonane już pod wymiar i ich się nie roztacza.
Tak jak wcześniej napisałem do roztoczenia są sprzedawane tulejki do zwrotnic, sworzni osi przednich, korbowodów oraz inne.
Tak jak wcześniej napisałem do roztoczenia są sprzedawane tulejki do zwrotnic, sworzni osi przednich, korbowodów oraz inne.
-
Dla takich amatorów jak ja ---- wystarczy zagotować tuleje w wodzie i wchodzą elegancko