Poruszony został temat ilości postów wpisanych. Moim zdaniem niektórzy z naszych forumowiczów traktują to jako swoistą konkurencję i jakby celowo nabijają sobie licznik napisanych postów w celu podniesienia swojej rangi w naszym Klubie, typu: mechanizator, dyrektor POM, czy MDM. Tym samym sprowadzają określony temat do formy dialogu pomiędzy dwoma osobami. Pisane są posty w postaci: dzięki , OK , tak myślałem itp.
Dla mnie jest to trochę irytujące, bo czasami nie mam ochoty słuchać prywatnych tematów dwóch czy trzech osób. Przecież takie dyskusje można prowadzić bardziej kameralnie i gdzie indziej. To tak samo, jakby w autobusie, tramwaju, czy restauracji prowadzilibyśmy głośną rozmowę, tak aby wszyscy słyszeli.
Wydaje mi się , że narusza to także w pewnym stopniu regulamin forum cyt. pkt 5 i pkt7 :
( nie wiem gdzie się podział pkt 6 ?????

)
5. Użytkownik zobowiązany jest do poprawnego dopasowania treści swojego nowo zakładanego tematu, do istniejących na forum działów tematycznych. Nieprzestrzeganie tego punktu grozi usunięciem tematu lub jego przeniesieniem.
7. Nazwa tematu musi jak najlepiej odzwierciedlać jego zawartość.
Mowa w regulaminie o nowych tematach, ale wydaje mi się, że każdy post powinien wnosić pewne wartości do ogólnej dyskusji, prowadząc tę do określonego celu.
W związku z tym przy okazji dyskusji wnoszę do szanownych Administratorów wniosek o usunięcie spod awatarów tytułów rangi naszych użytkowników, usunięcie licznika postów i punktów.