Przełącznik wielofunkcyjny Zetor

Porady i wskazówki remontowe, adresy sklepów, itp.
Awatar użytkownika
Majo

Przełącznik wielofunkcyjny Zetor

Post autor: Majo »

Witam.

Czy ktoś wie czy ten przełącznik można założyć na kolumnę kierowniczą, tzn. czy obejmę można otworzyć i opasać nią kolumnę kierowniczą? Jaka jest średnica obejmy po skręceniu?

Obrazek

Czym różni się ten przełącznik od tego:

Obrazek
Awatar użytkownika
chrapek3011

RE: Przełącznik wielofunkcyjny Zetor

Post autor: chrapek3011 »

W Zetorach ten przełącznik jest zamocowany na specjalnym sworzniu w obudowie tablicy rozdzielczej.Na pewno ta średnica jest mniejsza od rury kolumny kierowniczej w Zetorku 25.
Awatar użytkownika
Majo

He he. Ty nawet wiesz do czego myślę to przypasować :D

A co do różnicy między nimi wiesz coś?
Awatar użytkownika
chrapek3011

Ten drugi jest nowszy...ale tę dziurę na sworzeń ma pod spodem,albo jest śrubkami tylko gdzieś do plastików mocowany...
Awatar użytkownika
Majo

Mimo tego zależałoby mi na informacji o średnicy mocowania i czy przełącznik jest nasadzany, czy obejma jest rozchylana. Mam już może pewien pomysł...*zipit*

Widziałem w Asmocie Bydgoszcz taki przełącznik na kolumnę, ale nie dość, że niezbyt estatycznie wyglądał to miał tylko funkcje kierunku. A w dodatku był droższy...

Przy okazji... Jaka jest długość tego przełącznika od środka otworu do końca dźwigienki?
Awatar użytkownika
chrapek3011

W cm nie powiem,ale za długi nie jest...bo w Zetorach typu 50,52,60,62,70,72,77...11,45...jest mocowany bardziej w pionie jak w poziomie i nie na kolumnie.

Ten z Asmotu...jest akurat przeznaczony do starych Żuków i ciężarówek oraz autobusów z minionej epoki,ale na kolumnę za to pasuje...dużo takich właśnie spotykam w ciągnikach typu 330,4011,360...szkoda że ma tylko funkcję kierunkowskazów.

Miałbym coś dla Ciebie.Wyślij mi adres e-mail na PW to prześlę zdjęcia.Ten na kolumnę pasuje i ma w dwóch dźwigniach funkcje,łącznie z sygnałem i sygnałem świetlnym.
ODPOWIEDZ