RE: DRODZY KOLEDZY PROSZĘ O POMOC NIEMOGĘ ZAREJESTROWAĆ C

Wszystko o naszych Ursusach
grzegorz 1969

Post autor: grzegorz 1969 »

Jak masz dowód rejestracyjny, to w czym problem, pewnie jest na pierwszego właściciela, czyli pgr, a drugi własciciel nie przerejestrował, to legalnie będzie problem.
Awatar użytkownika
Mars

Post autor: Mars »

A z którego roku masz tego C 355 o jaki kolor ? :D
Awatar użytkownika
krzmaz7

Post autor: krzmaz7 »

Kolego ~kuba24, nie musisz krzyczeć (pisanie z caps lockiem oznacza krzyk). Odnośnie samego tematu, zarejestrowanie czegokolwiek ze starym dowodem to nie lada wyczyn, nawet jeżeli ma się ciągłość umów. Sprawdzałem niedawno jak zarejestrować przyczepę, na którą jest stary dowód z jakiegoś SKRu, faktura sprzedaży i kilka umów K-S. Skierowano mnie do samego kierownika wydziału komunikacji, a on stwierdził, że mimo tych dokumentów potrzebuje jeszcze potwierdzenie z wydziału komunikacji, w którym ta przyczepa była ostatnio zarejestrowana, że jest ona tam ciągle zarejestrowana bądź została wyrejestrowana. Nie byłby to większy problem, gdyby nie fakt, że przyczepa miała ostatni przegląd w 197x, a zarejestrowana była w jakimś nieistniejącym już terenowym oddziale wydziału komunikacji. Faktem jest, że archiwa tego wydziału powinno i prawdopodobnie przejęło starostwo powiatu, w którym urząd ten się znajdował, ale znalezienie tych dokumentów po 40 latach graniczy z cudem. Wszystko było by prostsze gdyby nie system CEPIK, w którym to wspomnianemu kierownikowi wyskoczyło, że przyczepa o takim numerze rejestracyjnym nie istnieje, ot udogodnienia komputeryzacji.
Awatar użytkownika
konrad43

Post autor: konrad43 »

Bez obrazy i bulwersowania się ale patrząc na twoją pisownie w każdym poście, mam pytanie czy data urodzenia w twoim profilu jest prawdziwa? Przecież wyszukiwarka podkreśla błędy a nawet można włączyć autokorektę.
ODPOWIEDZ