Drgający lewarek rewersu
Drgający lewarek rewersu
Witam panowie,
mam problem z drgającym lewarkiem od rewersu. Prawdopodobnie latał on tak od początku (nabyłem władka w zeszłym roku) ale teraz zwróciłem na to uwagę ze względu na to że założyłem kabinę i ten lewarek słychać jak brzęczy...
Czy u was też on tak lata? Jak go przytrzymam ręką to spokój, ale czasem czuć jak go coś szarpnie.
mam problem z drgającym lewarkiem od rewersu. Prawdopodobnie latał on tak od początku (nabyłem władka w zeszłym roku) ale teraz zwróciłem na to uwagę ze względu na to że założyłem kabinę i ten lewarek słychać jak brzęczy...
Czy u was też on tak lata? Jak go przytrzymam ręką to spokój, ale czasem czuć jak go coś szarpnie.
RE: Drgający lewarek rewersu
Na wszystkich biegach ?
Podejrzewał bym że zatrzaski biegów mówią dobranoc ....
Podejrzewał bym że zatrzaski biegów mówią dobranoc ....
Ja zauważyłem to przy pracy w polu dziś, więc na 2 i 1. Ale Tato był nim na przeglądzie i mówił że też to zauważył, więc pewnie na innych biegach też.
To o czym mówisz, te zatrzaski - ciężko to naprawić?
To o czym mówisz, te zatrzaski - ciężko to naprawić?
Nie, ale ja bym rozpruł całą skrzynię bo jak go kupiłeś to może tam być .... albo gorzej *flower*
No we lepszym wypadku mogą być zatrzaski, w gorszym wypadku rewers się rozjeżdża *dull*
Dziś podczas pracy w polu zauważyłem jeszcze jedną rzecz - te drgania są jakby zsynchronizowane z pracą silnika. Lewarek drga tak samo jak występują suwy pracy w silniku. Nie wiem czy dobrze wytłumaczyłem - drga tak samo jak silnik "robi "paf""
. Im szybsze obroty tym szybciej drga...
Może to wyjaśni co to może być...

Może to wyjaśni co to może być...
Prawdopodobnie kiwa się wałek sprzęgłowy.Przyczyn może być kilka,ja zajrzałbym profilaktycznie do sprzęgła łubkowego.
.... było zimą rozpruć go w drzazgi ....
*shop*
Wszystkie podejrzenia są prawidłowe i niestety wszystkie mogą istnieć jednocześnie. Szukaj po kolei, albo lepiej zbierz siły i środki. Zdejmij pokrywę skrzyni biegów, przy okazji zajrzyj też do łubkowego.
*shop*
Wszystkie podejrzenia są prawidłowe i niestety wszystkie mogą istnieć jednocześnie. Szukaj po kolei, albo lepiej zbierz siły i środki. Zdejmij pokrywę skrzyni biegów, przy okazji zajrzyj też do łubkowego.