Witam jestem tu nowy i mój Ursus c308 zrobiony na 4 koła po dwóch latach biegania i szukania różnych części wreszcie go skończyłem roboty było w nim dużo ale warto nie wierzyłem w jego
moc ale dał rade busa 2 tony pod gorę uciągnąć zregenerowałem mu gażnik ikov da radę zobaczcie zdjęcia i filmik osodzćie opinia należy doważ
http://olx.pl/oferta/ursus-c308-trakto ... bfcbe7c744
https://www.youtube.com/watch?v=d9KydGtITkk
Ursus C308 Traktor
-
RE: Ursus C308 Traktor
No jak to u prawdziwego jamnika brzuch mu się gnie ku ziemi. A jakim sensie nie wierzyłeś w moc ? Że 8,5 konia co podał producent na tabliczce jest nierealna ?
Cena jak dobry do pracy to nie taka zła wystawiona .
Cena jak dobry do pracy to nie taka zła wystawiona .
- Traktorek98
Zdecydowanie jest za długi przynajmniej według mnie.
Traktorek jak stoi w garażu na równym betonie rama ma miedzy przodem a tyłem 1.5 cm
różnicy traktorek do zdjęcia stał na nierównym terenie dlatego sprawia wrażenie krzywego
zrobiłem go ciut dłuższego z myślą o kierowcy żeby miał dobre siedzenie
A co do remontu napiszę wam co robiłem
w skrzyni wymieniłem wszystkie łożyska simeringi koła żębate biegu 1 .2 i wałek dolny
są wymienione sprzęgło bęben kupiłem nowy i sprężyny nowe taśma i szczęki mają nowe
okładziny wał łączący silnik ze skrzynią zrobiłem nowy w silniku wymieniono wał korbowy
tłok pierscienie nowe cylinder szlif wstawiono uszczelniacze śimeringi nowe zapłon bateryjny
+ ładowanie akumulatora zrobione oświetlenię lampy z przodu działa hamulce na przednią os
zwrotnice fiat 126p z przodu są dwa obciążniki traktor się super prowadzi największą trudność
przysporzył mi gażnik ale dałem mu radę miał wycieki na osi przepustnicy wstawiłem mu
dwa o ringi na osi przepustnicy i po problemie ogólnie biorąc żrobiłem według mnie fajny traktor
różnicy traktorek do zdjęcia stał na nierównym terenie dlatego sprawia wrażenie krzywego
zrobiłem go ciut dłuższego z myślą o kierowcy żeby miał dobre siedzenie
A co do remontu napiszę wam co robiłem
w skrzyni wymieniłem wszystkie łożyska simeringi koła żębate biegu 1 .2 i wałek dolny
są wymienione sprzęgło bęben kupiłem nowy i sprężyny nowe taśma i szczęki mają nowe
okładziny wał łączący silnik ze skrzynią zrobiłem nowy w silniku wymieniono wał korbowy
tłok pierscienie nowe cylinder szlif wstawiono uszczelniacze śimeringi nowe zapłon bateryjny
+ ładowanie akumulatora zrobione oświetlenię lampy z przodu działa hamulce na przednią os
zwrotnice fiat 126p z przodu są dwa obciążniki traktor się super prowadzi największą trudność
przysporzył mi gażnik ale dałem mu radę miał wycieki na osi przepustnicy wstawiłem mu
dwa o ringi na osi przepustnicy i po problemie ogólnie biorąc żrobiłem według mnie fajny traktor