zaślepka kierownicy ursus 25
zaślepka kierownicy ursus 25
po długich poszukiwaniach udało mi się kupić zaślepkę kierownicy do ursusa 25 lecz jest trochę za mała i nie wiem czy jeszcze coś było zeby ta zaślepka śię trzymała ma ona 83mm jest ktoś zorientowany w tym temacie
- Ursus c-325
RE: zaślepka kierownicy ursus 25
Temat już był poruszany. To znaczy, że masz kierownicę samochodową. Ciągnikowa ma mniejszą średnicę środka i dekielek dokładnie pasuje.
- Pawelc-328-
No właśnie, nie wystarczy mieć oryginalną pokrywkę piasty koła kierownicy, trzeba mieć też odpowiednią kierownicę!
Kierownice różnią się wielkością środka, ale podział na kierownice samochodową i ciągnikową nie jest raczej słuszny... skoro fabrycznie w ciapkach zakładano kierownice stosowane też w Warszawach...
Jednak to nie wszystko!
Bo pokrywek piasty koła kierownicy są także dwa rodzaje, które co ważne -także różnią się wielkością!!!
Kierownice różnią się wielkością środka, ale podział na kierownice samochodową i ciągnikową nie jest raczej słuszny... skoro fabrycznie w ciapkach zakładano kierownice stosowane też w Warszawach...
Jednak to nie wszystko!
Bo pokrywek piasty koła kierownicy są także dwa rodzaje, które co ważne -także różnią się wielkością!!!
Gdyby Tobie nie pasowała, chętnie odkupię/wymienię za inne części 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
za długo jej poszukiwałem żeby nie pasowała nałożyłem oling i pasuje jak ulał