Kupie silnik Zetor 25

Ogłoszenia kupna
Marcel

Kupie silnik Zetor 25

Post autor: Marcel »

Kupie silnik do zetora 25 moze byc do remontu aby był kompletny i nie spawany najlepiej warminsko-mazurskie
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Kupie silnik Zetor 25

Post autor: Ursus »

Mam bloki silnika, wał może też się znajdzie do tego - ale nie od kompletu. Głowicy nie mam na sprzedaż - chyba, że pękniętą do spawania, ale to jest ryzykowne, dlatego nie radzę.

Cena za blok do dogadania.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Marcel

szukam zeby był od kompletu bo takie składanie to potem trzeba bedzie wszystko regenerowac spuźniłem sie ten gość z sokółki tydzien temu na złom oddał
snakeman1

Post autor: snakeman1 »

to pytaj na złomie gdzie to oddał.....
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Tylko że jak zrobisz raz a porządnie to masz spokój.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Marcel

snakeman1 napisał/a:
troche za daleko by szukac po złomach bo to 250km odemie a wzioł jakis złomiarz co jezdzi iszuka złomu po ludziach wiec nikłe szanse
Marcel napisał/a:
snakeman1 napisał/a:
troche za daleko by szukac po złomach bo to 250km odemie a wzioł jakis złomiarz co jezdzi iszuka złomu po ludziach wiec nikłe szanse
tu masz racjie ale teraz nie mam czasu potrzebuje cos na szybko a w zime moge myslec o czyms lepszym
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

No to zima się zbliża ;) Powiem Ci, że są szanse kupić sprawny silnik, żeby pochodził sporo - kilka lat temu kupiłem do Boćka za 1100 zł - i chodzi do dziś, jeszcze spoko, ale mocy już nie ma takiej jak po remoncie by miał. Więc myślę o złożeniu tamtego w którym wówczas okazało się, że pęknięta była głowica.

Dlatego jak chcesz mieć traktor na dłużej dla siebie - to zrób raz a porządnie. Chyba, że faktycznie używasz go sporadycznie - to szukaj sprawnej używki, ale licz się z tym, że będziesz robił dwa razy w najgorszym wypadku (zakup, a potem jednak remont).

Mam też jeden silnik bez głowicy - ale z kompletu - jednak nie miałbym sumienia sprzedać go jako sprawny - chodził, to fakt, ale musiałbym naprawdę go porządnie przejrzeć pod kątem panewek i tulei czy jest wszystko okej zanim bym zaoferował go.

Ale w razie co blok z wyjściem na sprężarkę mam od ręki - oczywiście z pokrywą tylną i przednią + jakieś inne graty do silnika też się znajda.
dawid25

Post autor: dawid25 »

Gdybyś potrzebował jakieś części do silnika to mam. Zawsze coś się znajdzie. A sprzedaję tanio bo nie będę ich marynował :D Miesiąc temu miałem sprawny silnik w którym poszła głowica. I o dziwo ten miał zdrowe na dole wszystko więc i posłużył by pewnie jeszcze trochę :)
Marcel

Ursus napisał/a:
No to zima się zbliża ;) Powiem Ci, że są szanse kupić sprawny silnik, żeby pochodził sporo - kilka lat temu kupiłem do Boćka za 1100 zł - i chodzi do dziś, jeszcze spoko, ale mocy już nie ma takiej jak po remoncie by miał. Więc myślę o złożeniu tamtego w którym wówczas okazało się, że pęknięta była głowica.

Dlatego jak chcesz mieć traktor na dłużej dla siebie - to zrób raz a porządnie. Chyba, że faktycznie używasz go sporadycznie - to szukaj sprawnej używki, ale licz się z tym, że będziesz robił dwa razy w najgorszym wypadku (zakup, a potem jednak remont).

Mam też jeden silnik bez głowicy - ale z kompletu - jednak nie miałbym sumienia sprzedać go jako sprawny - chodził, to fakt, ale musiałbym naprawdę go porządnie przejrzeć pod kątem panewek i tulei czy jest wszystko okej zanim bym zaoferował go.

Ale w razie co blok z wyjściem na sprężarkę mam od ręki - oczywiście z pokrywą tylną i przednią + jakieś inne graty do silnika też się znajda.

tak bede pewnie robił 2 razy ale teraz jest mi potrzebny a remont troche po trwa dzis obiechałem okolice i ma jeden gosc tez bez głowicy tylko zdecydowac sie nie moze czy sprzedac a mi zalezy na czasie jak nie znajde to w tedy blok kupie z checia
Przemas

Post autor: Przemas »

wiem gdzie stoi cały nie daleko ciebie zetor za 1500 jak cie interesuje a czy sam silnik sprzeda musisz juz sam pytac
Marcel

to bardzo przystepna cena po tym co jeden kolega chce 1800 za sam silnik to przeslij mi ten kontakt
dawid25 napisał/a:
Gdybyś potrzebował jakieś części do silnika to mam. Zawsze coś się znajdzie. A sprzedaję tanio bo nie będę ich marynował :D Miesiąc temu miałem sprawny silnik w którym poszła głowica. I o dziwo ten miał zdrowe na dole wszystko więc i posłużył by pewnie jeszcze trochę :)

to ile za wał blok panewki korbowody?

Dawid nie mogę wyslac do ciebie wiadomości na pw daj jakiś kontakt
Przemas napisał/a:
wiem gdzie stoi cały nie daleko ciebie zetor za 1500 jak cie interesuje a czy sam silnik sprzeda musisz juz sam pytac [/quote
Dzieki ale mówi ze na wiosnę dopiero sprzeda ta ze szukam nadal
Przemas

to jak uważasz ja bym wolał poczekac jak nie znajdziesz bo i cena przyzwoita i na chodzie
Marcel

pilnie potrrzebuje wiec mi sie spieszy a ten dziadek co dałes namiar jeszcze chce drzewo jakies zwozic wiec lipa
dawid25

Post autor: dawid25 »

Marcel, dostałeś PW ode mnie? Czy może nie doszła?
Marcel

tak policz ile za wszystko i daj znac

ogłoszenie juz nie aktualne silnik ciężko było kupic a kupiony cały zetor
Przemas

zadowolony z zakupu?
Marcel