skrzynia zetor t25
- Deleted_User
skrzynia zetor t25
czy ktoś wie ile oleju wchodzi do skrzyni albo gdzie jest śruba przelewowa ?
- Jacek ze Skansena
RE: skrzynia zetor t25
Józef a skąd ty wziąłeś te litry w zetorze K 25 i 25. To te same skrzynie.
Jeśli chodzi o korek przelewowy to się zgadza jest pod pedałem sprzęgła po lewej stonie. Napewno go widać.
Jeśli chodzi o korek przelewowy to się zgadza jest pod pedałem sprzęgła po lewej stonie. Napewno go widać.
Jacek , rzeczywiście co do litrażu oleju te dwie skrzynie mają pojemności podane przez Jozefa. Sam nie wiem dalczego , niby te same skrzynki ale więcej oleju ma być w 25K.
Pomijam , że w silnikach są róznice bo to ogólnie wiadomo, natomiast na oko filtry powietrza u dołu są takie same ale w K25 ma być o 0,2l wiecej. To taka ciekawostka
Pomijam , że w silnikach są róznice bo to ogólnie wiadomo, natomiast na oko filtry powietrza u dołu są takie same ale w K25 ma być o 0,2l wiecej. To taka ciekawostka
- Jacek ze Skansena
te różnice to chyba poto aby napisać coś innego w instrukcji. K25 ma większe koła z tyłu i dłuższe kielichy z przodu, więc jest w takim samym poziomie jak mały. No jednak jak ktos tak napisał to ja sie nie upieram. Na zdrowy rozsądek.
To trochę tak jak ze współczesnymi Zetorami, te same modele Proxima idą z róznymi pojemnościami oleju w skrzyniach , zależy czy na tereny górzyste czy na płaskie. Dodatkowo teraz taki sam olej chodzi w silniku i taki sam nalewany jest do skrzyni biegów. Hydraulika bierze olej ze skrzyni biegów. O ile wiem jest to bardzo wysokiej klasy olej. To kolejna ciekawostka
Witam z tego co ja wiem 26 litrów wchodzi do skrzyni biegów w A25 a do skrzyni K25 35 litrów.