skrzynia zetor t25

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
Deleted_User

skrzynia zetor t25

Post autor: Deleted_User »

czy ktoś wie ile oleju wchodzi do skrzyni albo gdzie jest śruba przelewowa ?
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

RE: skrzynia zetor t25

Post autor: Jacek ze Skansena »

Józef a skąd ty wziąłeś te litry w zetorze K 25 i 25. To te same skrzynie.
Jeśli chodzi o korek przelewowy to się zgadza jest pod pedałem sprzęgła po lewej stonie. Napewno go widać.
Awatar użytkownika
rafal

Post autor: rafal »

Jacek , rzeczywiście co do litrażu oleju te dwie skrzynie mają pojemności podane przez Jozefa. Sam nie wiem dalczego , niby te same skrzynki ale więcej oleju ma być w 25K.
Pomijam , że w silnikach są róznice bo to ogólnie wiadomo, natomiast na oko filtry powietrza u dołu są takie same ale w K25 ma być o 0,2l wiecej. To taka ciekawostka
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

te różnice to chyba poto aby napisać coś innego w instrukcji. K25 ma większe koła z tyłu i dłuższe kielichy z przodu, więc jest w takim samym poziomie jak mały. No jednak jak ktos tak napisał to ja sie nie upieram. Na zdrowy rozsądek.
Awatar użytkownika
rafal

Post autor: rafal »

To trochę tak jak ze współczesnymi Zetorami, te same modele Proxima idą z róznymi pojemnościami oleju w skrzyniach , zależy czy na tereny górzyste czy na płaskie. Dodatkowo teraz taki sam olej chodzi w silniku i taki sam nalewany jest do skrzyni biegów. Hydraulika bierze olej ze skrzyni biegów. O ile wiem jest to bardzo wysokiej klasy olej. To kolejna ciekawostka
Awatar użytkownika
van12

Post autor: van12 »

Witam z tego co ja wiem 26 litrów wchodzi do skrzyni biegów w A25 a do skrzyni K25 35 litrów.
ODPOWIEDZ