Tak jak w temacie....rozważałem 2 opcje(zaznaczam że mam oryginalnego dzika bez przeróbek)..
-pierwsza to dorobić pług do odśnieżania(dokręcany do dzika bez żadnych spawów czy wierceń w ramie...)
-a druga to odśnieżarka podłączona pod przedni wom...
tu się rodzi pytanie czy to zda egzamin...nie mówię że będę nim wpada w 2 metrowe zaspy ale tak do 20cm śniegu(czyli tak jak to bywa max w zimie...)..
Ktoś coś takiego próbował czy będę pierwszym który ma chore pomysły by dzik był do wszystkiego...:p
Dzik 2 przystosowanie do odśnieżania....
RE: Dzik 2 przystosowanie do odśnieżania....
musisz mieć /dorobić przedni wom... i to jest największy problem w całej zabawie ( mało który dzik ma tez wyjście z przodu- bo były na zamówienie jest tylko dziura bez wałka w skrzyni) wszystko zależy od Twoich możliwości/potrzeb
pług możesz podczepić tez pod przednie kły do montażu przystawek, tak jak z tyłu tylko musisz mieć /zrobić te blachę zaczepu- już takie widziałemTak na marginesie ameryki nie odkryjesz dzik ,mial i sluzyl praktycznie do wszystkiego.Lista przystawek i akcesoriow jest dosc dluga.inna sprawa, ze niewiele sie tego zachowalo,jak juz to ceny nie male.
pług możesz podczepić tez pod przednie kły do montażu przystawek, tak jak z tyłu tylko musisz mieć /zrobić te blachę zaczepu- już takie widziałemTak na marginesie ameryki nie odkryjesz dzik ,mial i sluzyl praktycznie do wszystkiego.Lista przystawek i akcesoriow jest dosc dluga.inna sprawa, ze niewiele sie tego zachowalo,jak juz to ceny nie male.
no właśnie wiem że trochę tego sprzętu było ale tak jak mówisz....prawie nic nie ocalało a jak jest to albo cena kosmos albo nie do kupienia..
ostatnio widziałem dzika 4 kołowego nawet dobrze zrobiony za 1000zł z katalogami części i tylnym wom...niestety nie miałem akurat gotówki na to a drugie ponad 500km do przejechania w jedną stronę....a osobno sprzedać nic ta osoba nie chciała....
Z dorabianiem nie ma problemu bo pracuję w firmie w której mamy tokarki i frezarki cnc a dodatkowo majsterkuję od małego więc będę na pewno coś dłubał...może jakiś opryskiwacz się zrobi jeszcze...
A wracając do wom bo u nie których dzików widziałem że z tyłu były takie same kły jak z przodu a u mnie jest szpila z nakrętką....od czego to zależało?
ostatnio widziałem dzika 4 kołowego nawet dobrze zrobiony za 1000zł z katalogami części i tylnym wom...niestety nie miałem akurat gotówki na to a drugie ponad 500km do przejechania w jedną stronę....a osobno sprzedać nic ta osoba nie chciała....
Z dorabianiem nie ma problemu bo pracuję w firmie w której mamy tokarki i frezarki cnc a dodatkowo majsterkuję od małego więc będę na pewno coś dłubał...może jakiś opryskiwacz się zrobi jeszcze...
A wracając do wom bo u nie których dzików widziałem że z tyłu były takie same kły jak z przodu a u mnie jest szpila z nakrętką....od czego to zależało?
Ten dzik, za 1000zł, 4 koła to nie był czasem z Kęt koło Bielska? nawet chciał sprzedać osobno... ktoś jednak kupił jako całość , tam tylko ta przystawka miała jakąś wartość...jeśli masz taki sprzęt to nie rozumiem na co czekasz....
wszystkie miały kły,jeśli masz szpile to znaczy np: ze ktoś złamał tylne kły nie miał zapasu to wykręcił przód i dał szpile żeby olej nie kapał.
wszystkie miały kły,jeśli masz szpile to znaczy np: ze ktoś złamał tylne kły nie miał zapasu to wykręcił przód i dał szpile żeby olej nie kapał.
właśnie nie pamiętam z kąd był ale ten co pisałem to nie chciał nic osobno sprzedać...będzie trochę cieplej to ruszam...w pierwszej kolejności robię pług do śniegu...no te szpile wyglądają na oryginalne....zresztą na olx też widziałem takie sprzęty więc chyba oryginalne...
W weekend jadę po kultywator z wałkiem z tyło i brony....
A ceny za glebogryzarkę 1000zł to trochę dużo według mnie ale się nie znam bo dopiero wchodzę w te klimaty...cena normalna czy warto poczekać i polować?
W weekend jadę po kultywator z wałkiem z tyło i brony....
A ceny za glebogryzarkę 1000zł to trochę dużo według mnie ale się nie znam bo dopiero wchodzę w te klimaty...cena normalna czy warto poczekać i polować?
mało tego jest. trudno będzie taniej dostać chyba, ze ktoś z niewiedzy puści jako złom, no i zależy od jej stanu.
przypuszczam ze praktyczniej jest przerobić glebogryzarek z innego holdera,
na pewno bedzie w lepszym stanie...... wszystko rozbija sie o wom...
ale to już nie oryginał
przypuszczam ze praktyczniej jest przerobić glebogryzarek z innego holdera,
na pewno bedzie w lepszym stanie...... wszystko rozbija sie o wom...
ale to już nie oryginał