c325 maska klapka
c325 maska klapka
witam *tup* klapa wlewu cieczy chłodzącej w masce ursusa c 325 posiada sprężynkę która to pełni ważną funkcję w użytkowaniu ciapa ,a mianowicie odpowiedzialna jest za domkniecie jej i przy otwarciu trzymanie w pozycji umożliwiającej wlanie płynu. u mnie była pęknieta i niebylo możliwości sprawdzenia działania tej magicznej sprężynki.
RE: c325 maska klapka
Oświadczenie prasowe czy jak?
nie. opowieść o sprężynkę i pruba rozwinięcia tematu.
Wrzucę fotki w wolnej chwili 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Sprężyna będzie taka sama jak w klapce wlewu paliwa od Warszawy.
to już jest trop. trzeba teraz na yt popisać z właścicielami warszaw i dzielić się z przyjemnością doświadczeniami.
jest na olx nowa klapka od Warszawy i ma zakręcone sprężynki inne jak w ciapku.
jest na olx nowa klapka od Warszawy i ma zakręcone sprężynki inne jak w ciapku.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- chrapek3011
Dokładnie takie sprężyny są w moich maskach...
normalnie z krzesła spadłem. u mnie była sprezyna ale jakby drut. ok. pytanie czy ta sprezyna docisk tylko klapkę czy też w ppo czyli punkcie pełnego otwarcia trzyma w takiej pozycji ?
otworzyło mi oczy i umysł. teraz bawiłem się swoją klapką i posilkowalem się filmem który zamieścił Paweł. teraz juz wiem, sprezynka "ciagnie" zawsze ,przy otwieraniu i zamykaniu zmienia się oś i temu klapka w domknieciu ciagnieta jest do domkniecia a w przypadku otwarcia ciagnie ja (ta klapke) do otwarcia. *helpless* no i w ten oto sposób pierwsze koty za płoty.
otworzyło mi oczy i umysł. teraz bawiłem się swoją klapką i posilkowalem się filmem który zamieścił Paweł. teraz juz wiem, sprezynka "ciagnie" zawsze ,przy otwieraniu i zamykaniu zmienia się oś i temu klapka w domknieciu ciagnieta jest do domkniecia a w przypadku otwarcia ciagnie ja (ta klapke) do otwarcia. *helpless* no i w ten oto sposób pierwsze koty za płoty.
a średnica drutu jaka?

krok po kroku. drut dzis znaleziony ale nie w kawalku ... i tak raz naprube i dalo sie,drut nie jest hartowany ale ku zdziwieniu dziala i to dobrze , zamyka otwiera. teraz zespawam tylko przyszlifuje i ma byc dobrze. film pomogl....*tup*
pięknie doroniona sprezynka.... ze spawane obdzlifowane i pokusiem się o zahartowanie ... nagrałem i do wody, ale drut zrobił się jeszcze bardziej miękki,tak 3 razy ale drut nic,podejrzewam ze stop jakiś .*no*

krok po kroku. drut dzis znaleziony ale nie w kawalku ... i tak raz naprube i dalo sie,drut nie jest hartowany ale ku zdziwieniu dziala i to dobrze , zamyka otwiera. teraz zespawam tylko przyszlifuje i ma byc dobrze. film pomogl....*tup*
pięknie doroniona sprezynka.... ze spawane obdzlifowane i pokusiem się o zahartowanie ... nagrałem i do wody, ale drut zrobił się jeszcze bardziej miękki,tak 3 razy ale drut nic,podejrzewam ze stop jakiś .*no*
-
Czyli zamiast go zahartować to go odpuściłeś...bossmann napisał/a:...ale drut zrobił się jeszcze bardziej miękki,tak 3 razy ale drut nic,...
na to wyszło. zrobienie takiej sprężynki jest proste,wiec jak ryta dorwe nakepiej takiego jak do siatki pogrodzeniowej to bez hartowana będzie.
albo szpryche z felgi
oooo. to jest pomysł. *tup*