sprzedam zetora k25
- Deleted_User
sprzedam zetora k25
witam mam dość mojego zetora kupiłem go z uszkodzonym silnikiem włorzyłem w niego troche kasy czasu i serca a on mnie olał i nie chce zapalić znajomy wyregulował mi pompe i dalej nic więc chyba go sprzedam zainteresowanych kupnem prosze o tel 500049417chyba ze ktoś może mi pomuc co jeszcze mogłem żle zrobić prosze o smsa a ja oddzwonie
RE: sprzedam zetora k25
A co konkretnie w nim zrobiłeś ?? Jakiego typu była ta usterka ?? I jaka mniej więcej cena za niego ?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Deleted_User
kupiłem go z zatartym silnikiem i dostałem drugi po remącie do tego drugiego przełożyłem pompe paliwową wymienione panewki cylindry tłoki pierścienie planowana głowica strasznie kopci na siwo i niechce zapalić cena 2700
- Jacek ze Skansena
Może coś z zapłonem jest nie tak. Ja osobiście nie składam silników bo sie na tym aż tak mocno nieznam. Wiem jednak,że to może być zapłon. Następna sprawa to trzeba pamiętać o zalaniu pompy olejowej po remoncie bo nie zaciągnie oleju i zatrzesz silnik i masz to samo co na początku.
Który to rok i czy są dokumenty prosze powiedz.
Który to rok i czy są dokumenty prosze powiedz.
- Deleted_User
wtryski mam ustawione pompa niby daje takąsamą dawke na obu sekcjach zawory są dotarte i ustawiony luz zapłon ustawiałem według wskazuwek Felka (tak mi sie wydaje ) jest to rok 1954 do niego mam tylko książke pojazdu mechanicznegoprosze pFelka o sms chciałbym się jego poradzić bezpośrednią rozmową
poz mysza
poz mysza
Witaj
Z opisu wynika ,że ukłąd się zapowietrza. Odkręć śrubkę na górze pompy i zaczekaj aż będzie płyneło paliwo bez baniek powietrza. Wcześniej odpowietrz w ten sam sposób filtr paliwa. Jeżeli dalej będzie siwo dymił to sprawdź ustawienie zaworów.
Zetorek musi gadać:)
W razie problemów pisz na PW lu GG
Pozdrawiam
http://zetor25.webgarden.cz/zetor-25a
Z opisu wynika ,że ukłąd się zapowietrza. Odkręć śrubkę na górze pompy i zaczekaj aż będzie płyneło paliwo bez baniek powietrza. Wcześniej odpowietrz w ten sam sposób filtr paliwa. Jeżeli dalej będzie siwo dymił to sprawdź ustawienie zaworów.
Zetorek musi gadać:)
W razie problemów pisz na PW lu GG
Pozdrawiam
http://zetor25.webgarden.cz/zetor-25a
- Jacek ze Skansena
Ładny ten Zetorek. Nie Sprzedawaj go. Pomęcz sie z nim jeszcze trochę i przywieź go na Festiwal do Wilkowic.
- Deleted_User
Witam po kontakcie z p Felkiem nie wytrzymałem i pobiegłem do gararzu sprawdzic zawory dwa ssące nie mają żadnego luzu jutro wyrególuje je i robie kolejną próbe mam nadzieje że zagada
- Deleted_User
witam po sprawdzeniu na spokojnie okazało się że luzy mam dobrze ustawione ( wwczoraj sprawdzałem na odprężniku) ale w poniedziałek przywiozłem starszego gościa i mój zetor sie przestraszył ZAPALIŁ :lol:gość tylko sprawdził masze ustawienie i mówi kręcimy i traktor gada wymieniłem tylko jedną końcówke bo kulał a potem drugą żeby było cacy .Rozpylacze pasują od c330.
wszystkim którzy mi pomogli bardzo dziękuje i po tych doświadczeniach myśle że bedęmugł pomuc komuś innemu
poz mysza
wszystkim którzy mi pomogli bardzo dziękuje i po tych doświadczeniach myśle że bedęmugł pomuc komuś innemu
poz mysza
- Jacek ze Skansena
Mysza na koniec tej przygody opowiem ci moją z przdwczoraj: po zimie próbowałem odpalić mojego Zeterka 25. Uzupełniłem paliwo, wode, sprawdziłem olej. Wszystko grało. Z kolegami zrobilismy kopciucha i palimy. I nic i nic. Przerwa i ponownie. A on nic.Wyładowałem ako. Zetorek nie odpalił. Trzeba naładować ako. Na koniec tej próby zauważyłem, że gaz nie jest w pozycji na Fula. Jesli nie jest na Fulla to nigdy nie zapali. Przełączyłem gaz i zaczął odpalać. Wies może i ty zrobiłes taki bład, że nie dałes gazu do oporu w czasie uruchamiania co?
A pozatym jeśli ktoś zechce kupić Zetorka to u mnie jeden stoi Bocian i jeden mały. Każdy po 2 300. Lub zamiana na inny sprzęt.
A pozatym jeśli ktoś zechce kupić Zetorka to u mnie jeden stoi Bocian i jeden mały. Każdy po 2 300. Lub zamiana na inny sprzęt.
- Deleted_User
po poludniu prubowałem zapalić znowu mojego zetora i co ????
nie zapalił :mad:ale myśle że wczoraj gdy zapalił pierwszy raz była ustawiona dawka paliwa i zapłon30st ale mój mechanik gdy jużpalił bez problemu i był ciepły ustawiał go na słuch i może dlatego dziś nie gada.Mówisz Jacek że jak nie dostanie maksymalnej dawki paliwa to nie ma szans na zapalenie
nie zapalił :mad:ale myśle że wczoraj gdy zapalił pierwszy raz była ustawiona dawka paliwa i zapłon30st ale mój mechanik gdy jużpalił bez problemu i był ciepły ustawiał go na słuch i może dlatego dziś nie gada.Mówisz Jacek że jak nie dostanie maksymalnej dawki paliwa to nie ma szans na zapalenie
Podeślij Jacek jakieś fotki tych Zetorków do mnie na maila to się na stronie umieści w dziale Sprzedam.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Jak nie dasz gazu to nie odpali. I to musi byc cała dawka. Ja mam tak przy swoich Zetorkach. A jak go gasisz to odpręznikiem bo jak go wyłączysz gazem to mniej paliwa zostaje w przewodach. Pompa podaje do końca. No i daj mu kopciucha na początek jak niemasz świec lub źle grzeją.
- Deleted_User
a czy to norma w zetorach że w silniku puka i czy one mają kopcic na czarno jak dodaje gazu
Knoty i kopciuchy rozumiem jako ciekawostkę. Naprawa przepalonych świec żarowych i świecy płomieniowej to bardzo prosta czynność. Lekkie podgrzanie i użycie odprężnika załatwia sprawę przy największych mrozach.
A co do dymu, to każdy zetorek lekko przydymia na czarno po dodaniu gazu, taki już urok zestawienia ciężkiego koła zamachowego i i dużej histerezy regulatora obrotów.
A co do dymu, to każdy zetorek lekko przydymia na czarno po dodaniu gazu, taki już urok zestawienia ciężkiego koła zamachowego i i dużej histerezy regulatora obrotów.
dajcie namiary na te zetorki po 2300 w jakim województwie to jest chętnie kupie
- Jacek ze Skansena
Beny u mnie stoi taki zetorek. Jak masz ochotę to za 2,5 go sprzedam. Tył jest osobno i przód ale jeśli cię interesuje to nie ma problemu.