mj - 5 - brak mocy
mj - 5 - brak mocy
Witam Wszystkich po raz pierwszy*tup*
Dostałem w spadku taki komplet silnik + narzędzia + przyczepka
W silniku wymieniłem części za 900zł i po podpięciu maszyny poprostu staje w miejscu; nie
proszę o jakąś podpowiedź lub poMOC
slaw
Dostałem w spadku taki komplet silnik + narzędzia + przyczepka
W silniku wymieniłem części za 900zł i po podpięciu maszyny poprostu staje w miejscu; nie
proszę o jakąś podpowiedź lub poMOC
slaw
-
RE: mj - 5 - brak mocy
Co prawda nie prosisz o jakąś podpowiedz lub poMOC,ale co tam:D Jak piszesz wymieniłeś części w silniku,nic więcej nie ruszałeś?Musiałbyś trochę dokładniej napisać co się dzieje po podpięciu maszyn (staje w miejscu,ale co -silnik muli,czy coś innego się dzieje?)Możesz pisać na priva ,coś zaradzimy chyba?
Co prawda nie prosisz o jakąś podpowiedz lub poMOC,ale co tam:D Jak piszesz wymieniłeś części w silniku,nic więcej nie ruszałeś?Musiałbyś trochę dokładniej napisać co się dzieje po podpięciu maszyn (staje w miejscu,ale co -silnik muli,czy coś innego się dzieje?)Możesz pisać na priva ,coś zaradzimy chyba?
Okazało się ze mecchanik mi też wymienil sprzęgło ale to nic nie dało . Pomyślałem i tak zrobiłem ze do nowego sprzęgła wlozylem sprężyny ze starego - i zaskoczyło jest MOC ! - ale to chyba jeszcze nie to - wiec chyba zamówień nowy kielich do sprzęgła ?! Choć w serwisie mi powiedzieli ze mam rozebrać skrzynie biegow
Może ktoś z rejonu śląska/Siewierz wpadły zajrzeć do mojego traktorka
Może ktoś z rejonu śląska/Siewierz wpadły zajrzeć do mojego traktorka
-
Kielich to raz,sprawdz klin(wpust) kielicha.Powinien tam być jak najmniejszy luz,plus oczywiście zależy jak zużyty jest kielich wewnątrz?Rozebrać skrzynię,szczerze powiedziawszy -ciekawe po co?Wymieniłeś sprężyny ze starego,jeżeli nie masz dobrze wyregulowanego luzu na szczękach,to lipa (sprzęgło ma wchodzić z lekkim luzem w kielich,tak aby po dodaniu gazu zaczęło "łapać")Na nowych sprężynach potrzebował tylko trochę większych obr. aby zaczął ciągnąć.Nie zgrzyta ci przy włączaniu biegów? Niestety,ja jestem z drugiego "końca " Polski.
Jak są za duże obroty to zgrzyt, zamówiłem kielich - dam znać
Dzięki !Wymieniłem i zadziałało !!!
Chociaż nie wiem czy najbardziej nie pomogło precyzyjne odtłuszczenie sprzęgła i kielicha !Chociaż zastanawiam się czy ta moc to wszystko co da się wyciągnąć ???
Proszę Nadawcę prywatnej wiadomości o ponowny komtakt - nie udało mi się jej odczytacJednak moc o której napisałem nie potrafi uciagnac przyczepki i 2osob, zdecydowanie większa moc na wstecznym -wiec wciąż proszę o pomoc !
Dzięki !Wymieniłem i zadziałało !!!
Chociaż nie wiem czy najbardziej nie pomogło precyzyjne odtłuszczenie sprzęgła i kielicha !Chociaż zastanawiam się czy ta moc to wszystko co da się wyciągnąć ???
Proszę Nadawcę prywatnej wiadomości o ponowny komtakt - nie udało mi się jej odczytacJednak moc o której napisałem nie potrafi uciagnac przyczepki i 2osob, zdecydowanie większa moc na wstecznym -wiec wciąż proszę o pomoc !
-
Zgadza się,na wstecznym pójdzie najlepiej (na tym biegu wykonuje się orkę itd.).Jednak dziwna sprawa,że nie ma siły pociągnąć przyczepki z dwójką ludzi. na biegu pierwszym lub drugim.Czyli sprzęgło ok.-moim zdaniem do wymiany cylinder ,tłok i pierścionki.Kompresję ma dobrą?
To o czym piszesz wykenione na nowe ?
-
A byłeś przy wymianie,czy sam wymieniałeś?Ze sprzęgłem zrobiłeś porządek(kielich rozumiem że masz nowy,a klin i sprzęgło?Chyba nowego sprzęgła byś nie odtłuszczał?Tak na odległość ciężko coś poradzić,skoro wszystko jest wymienione jak pisesz.
A coś ze skrzynia biegow ? Czy warto ja rozkrecacMoże jednak jeszcze ktoś cod mi doradzi
halo może jeszcze ktoś coś doradzi
Czy korzystal ktoś z serwisu w Ostrawie ?
halo może jeszcze ktoś coś doradzi
Czy korzystal ktoś z serwisu w Ostrawie ?
Pytanie podstawowe, bo dalej nie udało mi sie wyczytać...
Pod obciążeniem silnik nie daje rady i spada z obrotów, czy silnik ma obroty i chęć do pracy, nie ma przekazania na koła?
Pod obciążeniem silnik nie daje rady i spada z obrotów, czy silnik ma obroty i chęć do pracy, nie ma przekazania na koła?
Chyba odpowiem wszystkim na przyszlosc - do wymiany wszystkie zebatki ! - pozdrawiam wieska z olkusza