1975 Ursus C-355 uratowac od zapomnienia
RE: 1975 Ursus C-355 uratowac od zapomnienia
Ale niewiem czy im to na dobre wyjdzie *rofl*bo sie zamieszanie zrobilo niesamowite zablokowali miliony zdjec *rofl*
Kabina na ciagniku juz jest bylo z nia zabawy co nie miara,ale jest spasowana lepiej niz fabrycznie.Wyjazd na przeglad w tym tygodniu,ostatnia galeria zdjec i temat przejdzie do historii *rofl*
Kabina na ciagniku juz jest bylo z nia zabawy co nie miara,ale jest spasowana lepiej niz fabrycznie.Wyjazd na przeglad w tym tygodniu,ostatnia galeria zdjec i temat przejdzie do historii *rofl*
Podejrzewam że u Ciebie drzwiczki kabiny odsuwa się jednym palcem A nie jak zazwyczaj dwoma rękami pomagając jeszcze nogą
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Od dawna szukam kabiny do c4011 jeśli ktoś ma i jest ładna i za rozsądne pieniądze proszę pisać na pw a kolego widelec uważam że *annoy*pięknie zrobiona robota
*saycheese* kurrrrrrrka wodna. fajnie.
przepięknie.
przepięknie.
Uszczelka kabiny Zetora obcięta z jednej strony i zaklepana. Dobra robota. Ona jest piankowa i miekka. U mnie w 4011 po 6 latach nie ma znaku na lakierze. A te ostre gumy fabryczne z Kunowa cięły bak i błotniki do żywego.
Co tu dużo pisać - kawał dobrej roboty kolego wykonałeś! Szacun - ciągnik jest przepiękny, a kabina jeszcze dodaje tego uroku bardziej - jak za tamtych lat
Patrząc na zdjęcia ma się wrażenie jakby ciągnik został dopiero co odebrany z centrali handlowej!
Patrząc na zdjęcia ma się wrażenie jakby ciągnik został dopiero co odebrany z centrali handlowej!
Facebook. old URSUS tractor
Koniec tematu*rofl*
Nie bylo lekko,ale niema co marudzic i narzekac*rofl* bo osobiscie efekt koncowy przerosl moje oczekiwania.
Dziekuje wszyskim ktorzy w jakikolwiek sposob przyczynili sie do uratowania od zapomnienia tego egzemplarza.
Dziekuje za wspaniale opinie,komentarze,wsparcie i profesjonalne doradztwo.Dzieki ze byliscie ze mna przez te 8-mcy i czytaliscie to co napisalem.
Oby wiecej takich ludzi jak Wy.
Zycze wszystkim ponaddto powodzenia i duzo wytrwalosci w renowacji swoich pojazdow bo warto je uratowac od zapomnienia*rofl*
Milego przegladania
*tup**tup**tup**tup**tup*
Ps.bedzie jeszcze jedna foto galeria 2 ciagnikow i filmik na YT
1975 Ursus C-355M -Wojewodztwo Swietokrzyskie
Po 29 latach wjazd na przeglad
Te kabiny sa jedyne w swoim rodzaju i maja niepowtarzalny klimat:
Przed *rofl*:
Retro;
Nie bylo lekko,ale niema co marudzic i narzekac*rofl* bo osobiscie efekt koncowy przerosl moje oczekiwania.
Dziekuje wszyskim ktorzy w jakikolwiek sposob przyczynili sie do uratowania od zapomnienia tego egzemplarza.
Dziekuje za wspaniale opinie,komentarze,wsparcie i profesjonalne doradztwo.Dzieki ze byliscie ze mna przez te 8-mcy i czytaliscie to co napisalem.
Oby wiecej takich ludzi jak Wy.
Zycze wszystkim ponaddto powodzenia i duzo wytrwalosci w renowacji swoich pojazdow bo warto je uratowac od zapomnienia*rofl*
Milego przegladania
*tup**tup**tup**tup**tup*
Ps.bedzie jeszcze jedna foto galeria 2 ciagnikow i filmik na YT
1975 Ursus C-355M -Wojewodztwo Swietokrzyskie
Po 29 latach wjazd na przeglad
Te kabiny sa jedyne w swoim rodzaju i maja niepowtarzalny klimat:
Przed *rofl*:
Retro;
-
Niesamowity widok.Niemoge sie napatrzeć .Wielki szacun dla Ciebie,przepiękny jest ursusik.
Niesamowity widok tak wymalowana. Napisy też malowałeś?
Perfekcyjnie, tak to powinno wyglądać. To Diagnosta musiał się zdziwić, że ostanie padanie tyle lat temu.
Teraz jedynym świadectwem ciężkich przejść w przeszłości jest 'zmięta' tablica rejestracyjna
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Pięknie wyszedł
Normalnie nie wiem co powiedzieć
A ten drugi Tomasz już też złożony?
Normalnie nie wiem co powiedzieć
A ten drugi Tomasz już też złożony?
Gratuluję wytrwałości w remoncie. Śledząc temat miałeś problemy od początku. Ale udało ci się ukończyłeś remont, ciągnik wyszedł cudownie. Szkoda jedynie że przeszedłeś przez piekło co wyszło po malowaniu. Ale jest gotowy to najważniejsze. Podziwiam cię I życzę przyjemnej jazdy
- Pronar 82A
Gratulacje,kawał dobrej roboty,jeszcze tylko tylne opony założyć do pary wyprostować belkę i dach i by był jak z fabryki:D
Mam duzo priva z pytaniami co z drugim ciagnikiem ?*rofl*
Wiec kto czytal temat od poczatku wie ze jest drugi ciagnik z poczatku ery niebieskich korpusow (jasnoniebieskie korpusy)- strona 3 tematu.
Ponizej zdjecia,zaznaczam ciagnik nie mial malowanych korpusow w calosci,zostalo przy nim zrobione tylko to co bylo konieczne,kolorystyka jest orginalna,kolory zostaly dobrane idealnie.
Schodzi dlugo przy nim bo chce miec kazdy szczegol przy nim zrobiony tak jak z fabryki.To sa jeszcze zdjecia robocze przed zalozeniem kabiny,a pozniej wyjazd na przeglad techniczny.
Napisy na ciagnikach to nie zadne naklejki:D,wszystko jest w temacie.
1973 Ursus C-355 orginal
Czas biegnie nieublaganie z tylu w tle juz widac ze bedzie czas zniw niedlugo*rofl*
Retro:
Na koniec lata ostateczna galeria 2 ciagnikow i filmik na YT jak z czasem sie wyrobie.
Wiec kto czytal temat od poczatku wie ze jest drugi ciagnik z poczatku ery niebieskich korpusow (jasnoniebieskie korpusy)- strona 3 tematu.
Ponizej zdjecia,zaznaczam ciagnik nie mial malowanych korpusow w calosci,zostalo przy nim zrobione tylko to co bylo konieczne,kolorystyka jest orginalna,kolory zostaly dobrane idealnie.
Schodzi dlugo przy nim bo chce miec kazdy szczegol przy nim zrobiony tak jak z fabryki.To sa jeszcze zdjecia robocze przed zalozeniem kabiny,a pozniej wyjazd na przeglad techniczny.
Napisy na ciagnikach to nie zadne naklejki:D,wszystko jest w temacie.
1973 Ursus C-355 orginal
Czas biegnie nieublaganie z tylu w tle juz widac ze bedzie czas zniw niedlugo*rofl*
Retro:
Na koniec lata ostateczna galeria 2 ciagnikow i filmik na YT jak z czasem sie wyrobie.
Pisz do Przema.szybki napisał/a:
Od dawna szukam kabiny do c4011 jeśli ktoś ma i jest ładna i za rozsądne pieniądze proszę pisać na pw a kolego widelec uważam że *annoy*pięknie zrobiona robota
No pięknie Ci to wyszło! Szczęka opada
Mam prośbę - zrób fajne zdjęcia plenerowe dobrym aparatem - bez szumów i jakichś filtrów dziwnych - podeślij w pełnej jakości - a na pewno jedna z nich znajdzie się w kalendarzu 2018
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Ursus c-325
A co te klosze tylne takie biedne? :p Szperacz jest ten z kloszem "z daszkiem"?
Ja bym zostawił bez kabiny Zawsze mi się takie C-355 podobały.
Ja bym zostawił bez kabiny Zawsze mi się takie C-355 podobały.
Nie spodziewałem się aż takiego efektu ale przerosło moje oczekiwanie oba ciągniki wyszły perfekcyjnie ale ta 55-tka jak w dzień w opuszczeniu fabryki.
- Ursus c-325
Czy gdzieś w temacie jest podany oryginalny RAL dla koloru żółtego? Czy coś przeoczyłem?
Tak gdzieś było podane.
Zobacz 19 stronę w poście trochę było i na zdjęciu oznaczone poszczególne elementy- jaki Ral
Zobacz 19 stronę w poście trochę było i na zdjęciu oznaczone poszczególne elementy- jaki Ral