kupię podwozie do esa
-
RE: kupię podwozie do esa
Czemu upierasz się przy akurat takich kołach?Jakiś czas temu robiłem wózek pod silniki S, tzn. zrobiłem uniwersalny,pasujący do s320 i s301d ,bo oba takie silniki posiadam.Koła dałem pompowane 4.00-10 i jest super.
A nie dasz rady przerobić tego co masz?? Wózek jest S 60, przerób tylną oś i będzie. Szkoda wydawać pieniądze na drugie podwozie koszt od 200 do 300zł.
Koła pompowane są OK, ale przy S 60 trochę by nie pasowały, takie moje zdanie. Jak już to inne żeliwne, oddają klimat tamtych lat
Koła pompowane są OK, ale przy S 60 trochę by nie pasowały, takie moje zdanie. Jak już to inne żeliwne, oddają klimat tamtych lat

-
No wiesz,jeśli chodzi o klimat-ok. ale silnik ma zasuwać z rębakiem,więc będzie do użytku a nie tylko aby cieszyć oko:p Ja też bym przerobił tą tylną oś (wystarczy ją zwęzić) i po problemie,dodatkowo będzie "klimat".
Powoli - jak gdzieś opisywałem robię sobie kolekcję silników.
Trochę ich mam ale brakuje mi do s60 podwozia. To z foto jest od rocznika 58 ale nie mam do s60 68r.
Na rębak idzie świeży zakup 1hc102r bez podwozia bo mam inne z lat 80 samoróbka rolnika na kołach metalowcy od pługa.
POMPOWANE KOŁA! :@
Te silniki muszą mieć klimat
Ostatecznie uspawam z ceownika i zrobię z rury grubościennej wspawać płaskowniki ale żeliwne koła były by lepsze...<br><br><br><br>
Trochę ich mam ale brakuje mi do s60 podwozia. To z foto jest od rocznika 58 ale nie mam do s60 68r.
Na rębak idzie świeży zakup 1hc102r bez podwozia bo mam inne z lat 80 samoróbka rolnika na kołach metalowcy od pługa.
POMPOWANE KOŁA! :@
Te silniki muszą mieć klimat

Ostatecznie uspawam z ceownika i zrobię z rury grubościennej wspawać płaskowniki ale żeliwne koła były by lepsze...<br><br><br><br>
Kół poszukaj na skupie złomu, czasami się trafiają fajne sztuki, albo dogadaj się z kierownikiem niech Ci odłoży *annoy*
złomy obskoczyłem
Kilka lat temu było tego mnóstwo. Teraz przy niskiej cenie złomu ludziska nie zwożą.Podwozie dorobię byle kółka znaleźć...
Kilka lat temu było tego mnóstwo. Teraz przy niskiej cenie złomu ludziska nie zwożą.Podwozie dorobię byle kółka znaleźć...