ZETOR 4011-smak dzieciństwa
RE: ZETOR 4011-smak dzieciństwa
Witam.Jak te grube łupiesz? Wdarł mi się kornik drukarz do lasu i będę miał trochę grubizny. Przydałby się jakiś rębak, bo kręgosłup do młota już nie ten co kiedyś. Myślałem o hydraulicznym na WOM albo na silnik benzynowy. Te świdrowe są chyba niebezpieczne z tego co widzę. Najlepiej by pasowało wszystko w lesie obrobić. A do domu zwieżć gotowe w skrzyniopaletach, żeby kilka razy nie dżwigać i brudzić.
Ogólnie to tne w klocki tzn metra na trzy części i siekiera Fiskars X25! Idzie jak w masło, ogólnie w. Lesie jak są duże odynce to wale klinami żeby choć we dwóch podnieść, miałem robic luparke właśnie na swider do metrów ale jakoś nie zrobiłem jeszcze, na twoim miejscu też bym swider zrobił bo najtaniej i do ciągnika robisz gdzie chcesz *clap*i jeszcze jedno, jak.msz duże kloce i żeby nie dźwigać do pionu to zrób sobie cós jak wiertnica swider do gleby na przekładni katowej. Podjezdzasz lupiesz i na sztos itd moment robota idzie.... *tup*
Najprościej by było z tą wiertnicą na silniku hydraulicznym. Dobry pomysł.
Ładnie mu naładowałeś ale czterdziecha to już jest moc 
Jak przeglądałem zdjęcia Twojego Poldka z różnymi ładunkami, stwierdziłem że używasz go do wszystkiego jak jak Żuka, z tym że ja muszę trochę wyżej ładować

Jak przeglądałem zdjęcia Twojego Poldka z różnymi ładunkami, stwierdziłem że używasz go do wszystkiego jak jak Żuka, z tym że ja muszę trochę wyżej ładować

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Dzięki tak idzie jak zła....jacek0106 napisał/a:
Najprościej by było z tą wiertnicą na silniku hydraulicznym. Dobry pomysł.
No dokładnie koncepcja jak najbardziej dobra a rotor hydrauliczny też może być
SEBRIGHT napisał/a:[/b]
Ładnie mu naładowałeś ale czterdziecha to już jest moc
No a poldek jak najbardziej wozi dosłownie wszystko i codzień przez las śmigam nim od 5 lat do roboty jakies5 km w jedną str. Daje rade.
Wrzucam link do filmu z akcji w lesie, https://youtu.be/AAwyOupOu-4
Super bezczynnie z boku stoi a wy ręcznie kłody wrzucacie? Zaraz mu na plecy sztaplarkę założyć niech dżwiga za was.
Oj Jacek, przydała by się ale Paweł ma wciagarke zamontowana i nie ma wieszaków, ale spoko nie było źle :p
No w Suprze dałoby się wieszaki zamontować i cięgna - mimo wciągarki - ale prawdopodobnie przeszkadzałaby kula i rolki od wciągarki - bo sama wciągarka nie. No ale nie sprawdzałem tego nawet, bo na co dzień nie użytkuję podnośnika w ogóle - więc zbędne mi było to montować
Ale może pomierzę w wolnej chwili czy pasuje. Albo zrzucę kiedyś wciągarkę i wrzucę pełne wyposażenie podnośnika + przystawkę pasową

Ale może pomierzę w wolnej chwili czy pasuje. Albo zrzucę kiedyś wciągarkę i wrzucę pełne wyposażenie podnośnika + przystawkę pasową

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Załozyłeś wciagarkę to się tego trzymaj, WIESZAKI I PRZYSTAWKA zarezerwowana jest dla mnie......buuuaaahahaha:D
Zapomniałeś o zakładzie z sąsiadem co do orki pługiem 4x35:p
Zapomniałeś o zakładzie z sąsiadem co do orki pługiem 4x35:p
W jednym będzie wciągarka, to w drugim cięgna i przystawka 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Gratulacje
To jak zrobię instalację to Ci przedmucham hamulce w niej ;P

- Marcin125p
Gratuluję przyczepy
. Do 4011 pasuje idealnie.

RATUJMY LEGENDY NASZYCH PÓL I DRÓG
Zgrabna przyczepka, w sam raz pod czterdziestkę 
Jakbyś ją zrobił w kolorystyce ciągnika, podejrzewam że niejednemu by oko zbielało na widok takiego zestawu

Jakbyś ją zrobił w kolorystyce ciągnika, podejrzewam że niejednemu by oko zbielało na widok takiego zestawu

Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Tylko podpiąć Zetora oraz przyczepę i zestaw jak ta Lala
Właśnie zastanawiam się nad tym MichałSEBRIGHT napisał/a:
Zgrabna przyczepka, w sam raz pod czterdziestkę
Dzieki Panowie , przyczepa juz rozebrana i najprawdopodobniej cała rama idzie do piachu ,blacha na podłoe juz zamówiona za dw trzy tyg powinna wyjechać jak z Fabryki:D.
Podłogę zrobisz ze zwykłej blachy czy ryflowana jak w Polonezie:?
Zetor wyszedł super, pozazdrościć :p
Dzięki.....
tak podłoga będzie z gładkiej blachy 3 mm nie daje ryflowanej bo źle się na niej bierze sypki materiał :pWitam w ostatnią sobotę znów była akcja las,tym razem Paweł że suprem załapał się i targach jedna z przyczep.Ogolnie akcja przednia i nie obyło siebie niespodzianek ale daliśmy radę, wrzucam wam kilka fotek oraz film z wyprawy po drewno. Ciągniki spisaly się pięknie,pracowało nam się b.dobrze i przyjemnie z resztą jak to w lesie *clap*

A tu filmik
https://youtu.be/Bdun3TShAns
tak podłoga będzie z gładkiej blachy 3 mm nie daje ryflowanej bo źle się na niej bierze sypki materiał :pWitam w ostatnią sobotę znów była akcja las,tym razem Paweł że suprem załapał się i targach jedna z przyczep.Ogolnie akcja przednia i nie obyło siebie niespodzianek ale daliśmy radę, wrzucam wam kilka fotek oraz film z wyprawy po drewno. Ciągniki spisaly się pięknie,pracowało nam się b.dobrze i przyjemnie z resztą jak to w lesie *clap*

A tu filmik
https://youtu.be/Bdun3TShAns
Ani w jednej, ani w drugiej przyczepie w nocy świateł niet - wstyd Panowie, wstyd... *pissed* :p
Fajna taka akcja na 2 traktory i filmik też świetny
Przedni błotnik w czterdziestce nie ucierpiał zanadto:?
Fajna taka akcja na 2 traktory i filmik też świetny