Remont silnika zetor 25a gdzie zrobic
Remont silnika zetor 25a gdzie zrobic
Witam Panowie czy ma ktoś może informację na temat tego człowieka z Paczkowa który remontuje silniki do Zetorów ? Oddałem silnik żeby zrobił remont kapitalny i od 12-stu tygodni nie mogę odzyskać silnika. Z góry dziękuje za opinnie
RE: Remont silnika zetor 25a gdzie zrobic
Były na forum ostrzeżenia przed nim. To w mojej okolicy. Mówią że oszust. Ale ja widzę że handluje tą starzyzną i coś tam remontuje już wiele lat. Może coś próbował urzeżbić jak to on. Nie wyszło i szuka jakichś części w Czechach, a to trwa.
Ludzie gdzie wy oddajecie te silniki do remontu. Chociażby w pobliskim Opolu jest firma PMR. Jak fabryka. Nowoczesne obrabiarki, myjnie tunelowe, certyfikowani fachowcy. Pieniądze zapłacisz podobne co w tym Paczkowie. Tylko silnik pracuje jak nowy. Dostaniesz książkę przeglądów i gwarancję z wyszczególnieniem na piśmie co było robione i założone nowe, a co regenerowane. Jeszcze ci ten silnik na hamowni dotrą. Mają urządzenie do wycinania uszczelnień z porządnych materiałów i silnik jest po roku suchy jak sahara. To nie jest żadna reklama tylko polecenie kolegom rzetelnej firmy na podstawie własnych doświadczeń. A jak chcecie coś zaoszczędzić na tak poważnej operacji jak remont główny, to zastanówcie się ile potem dołożycie do całkowitej kwoty.
Ludzie gdzie wy oddajecie te silniki do remontu. Chociażby w pobliskim Opolu jest firma PMR. Jak fabryka. Nowoczesne obrabiarki, myjnie tunelowe, certyfikowani fachowcy. Pieniądze zapłacisz podobne co w tym Paczkowie. Tylko silnik pracuje jak nowy. Dostaniesz książkę przeglądów i gwarancję z wyszczególnieniem na piśmie co było robione i założone nowe, a co regenerowane. Jeszcze ci ten silnik na hamowni dotrą. Mają urządzenie do wycinania uszczelnień z porządnych materiałów i silnik jest po roku suchy jak sahara. To nie jest żadna reklama tylko polecenie kolegom rzetelnej firmy na podstawie własnych doświadczeń. A jak chcecie coś zaoszczędzić na tak poważnej operacji jak remont główny, to zastanówcie się ile potem dołożycie do całkowitej kwoty.
I raczej po takim czasie nie odzyskasz silnika nawet jeśli to pewnie z gorszymi częściami niż może miałeś popodmieniane, wycipowany tylko z wierzchu by polecieć też m.in na wygląd, zrobione tak by jako tako obracał sie a po katordze kaput, lecz sa też ludzie i zakłady godni polecenia którzy znają sie na rzeczy.
Ja swój sam remontuje jedynie tylko to oddałem głowice do regeneracji i co szlifu było czyli: wał panewki itd. pompe samemu da sie zrobić tulejki harmonijke kornoki tłoczków sekcji, sekcje to bez problemu dostanie ustawienie dawki małe piwo dobra menzurka i waga z dobrymi wtryskami.
Ja swój sam remontuje jedynie tylko to oddałem głowice do regeneracji i co szlifu było czyli: wał panewki itd. pompe samemu da sie zrobić tulejki harmonijke kornoki tłoczków sekcji, sekcje to bez problemu dostanie ustawienie dawki małe piwo dobra menzurka i waga z dobrymi wtryskami.
Nie chcę Cię straszyć ale na Forum nie słyszałem żadnej pozytywnej opini 'fachmanie' z Paczkowa.
Znajomy kolego kupił od niego głowicę za prawie tysiaka, okazała się pęknięta, tylko było wszystko ładnie zamalowane
Znajomy kolego kupił od niego głowicę za prawie tysiaka, okazała się pęknięta, tylko było wszystko ładnie zamalowane
Zetor 25K - 1953; Dolpima PS290 - 1988 (chyba); Dezamet ... - 1988; Żuk A06 - 1980; MF70 - 1980 i 1989; HakoTrac T6 - 1963; Dzik 2 - 1969; Ursus C-355 - 1972; Hakotrac T8 - 1965;
Ale żes chłopie umoczył.....trzeba było pytać tutaj co gdzie i dlaczego a nie teraz...to juz musztarda,,,,,Gosciu ma na imie Robert i niezły maher z niego...miałem przyjemność rozmawiać z nim osobiście i jego wdzięk i urok osobisty moze człowieka zgubić,aczkolwiek zna sie na rzeczy,kupowałem pare gratów od niego ale znam goscia co rozrusznik mu dał do regeneracji i do dzis go nie odebrał.....,dziwie sie ze facet ma taką zrytą opinie a dalej kręci lody .....

Dziękuje Panowie za opinie no to jestem w czarnej d.... *tdown* i co mi teraz począć ?
- jarekstryszawa
- Kontakt:
Umowa na piśmie czy "na gębę"?
Jechać i gościa naprawiać....*saycheese*