Nowe nabytki
Nowe nabytki
Witam Forumowiczów chciałbym pokazać nowe nabytki jakie ostatnio nabyłem :p pojechaliśmy z tatą po zgrabiarkę jak dla mnie a zwłaszcza dla mojego taty bardzo stara dodam że całość ma tylko 2,20 m długości jest malutka , a tu niespodzianka gospodarz zaprowadził nas na strych stodoły a tu takie cudo siewnik taczkowy *eek* Trzeba było kupować i to szybko . Pozdrawiam*tup*
RE: Nowe nabytki
A jak go zdjęliście przez to małe wejście*yummy* ogólnie bardzo ciekawa ,a w szczególności wyjątkowo zachowana maszynka. Gratuluje zakupów.
Witam Wszystkich chciałbym przedstawić nowe eksponaty w naszej kolekcji , wczoraj zdobyliśmy wialnie Poznaniankę a dzisiaj śrutownik na kamieniach kamiennych dołkownik dwurzędowy konny nie ma go na zdjęciach i perełka w kolekcji kopaczka konna jakiej nigdy nie widziałem .Wyjechaliśmy o czwartej rano a wróciliśmy o jedenastej ale dla takich cudenek warto się pomęczyć .Pozdrawiam
Pięknie, podobają mi się takie kopaczki Widziałem kilka, ale to rzadkość .
Kibicuję Twojej kolekcji
Kibicuję Twojej kolekcji
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
- Jacek ze Skansena
Gdzie te maszynki można zobaczyć? Wstawisz aby zerknąć?
Coś mi w komputerze się zacięło. Już są. No ta kopaczka na kije to rarytas, Super eksponat. Gratulacje.
Coś mi w komputerze się zacięło. Już są. No ta kopaczka na kije to rarytas, Super eksponat. Gratulacje.
Bardzo Dziękuję za miłe słowa .Cieszę się że się podobają dla mnie to również perełki w kolekcji przynajmniej na razie zobaczymy co jeszcze się znajdzie bo szczerze mówiąc zachorowałem strasznie na te maszyny jest tego ponad 50 egzemplarzy i raczej na tym sie nie skończy *flower*
A można poprosić o zdjęcia z tyłu jak kopaczka wygląda szufla robocza plus wiatrak?
Tak oczywiście tylko jutro bo dzisiaj to już do pracy muszę smykać *tup*
Elegancko coś pieknego no a tej kopaczki to Ci zazdroszcze.Gratuluję zyczę szybkiej renowacji tych eksponatów.
To czekam z niecierpliwoscia
Dziękuję Przemo no z odnawianiem walczymy prawie codziennie ale staram sie przywracać do oryginału to trochę schodzi ale z tą kopaczką będę miał kłopot bo podoba mi się taka jaka jest najchętniej nic bym z nią nie robił*helpless*Przemo napisał/a:
Elegancko coś pieknego no a tej kopaczki to Ci zazdroszcze.Gratuluję zyczę szybkiej renowacji tych eksponatów.
Bardzo Przepraszam że dopiero teraz ale jakoś nie mogłem się wybrać na wioskę do rodziców *blushing* a wynajmuję tam stodołę i przetrzymuję tam eksponaty . Proszę bardzo oto zdjęcialuqasz17 napisał/a:
To czekam z niecierpliwoscia
Bardzo dziękuję za zdjęcia:-) wiatrak tak jak myślałem , zupełnie inna konstrukcja jak w naszych Pionierach. Ciekawe ķtóry lepszy patent?
Witam wszystkich ostatnio trafiłem na ciekawe ogłoszenie kosiarki KRUPP pojechaliśmy z tatą szybko obejrzeć to cudo zwłaszcza że było nie daleko od nas no i kupiliśmy no ale jak to często bywa w zaroślach odnalazła się kopaczka konna Carl Wolf Jauer i jeszcze radełko trzyrzędowe widać że samodział ale ja lubię takie ręcznie
wykonane maszyny .
Pozdrawiam
wykonane maszyny .
Pozdrawiam
-
Tak też myślałem mam taki przodek więc tylko założyć *flower*
O kurcze przeglądam forum a tu fotka mojego kultywatora wojtek12321 dzięki za wstawienie fotki. Swoją drogą narazie stoi sam nie wiem co z nim jeszcze zrobić.
Re: Nowe nabytki
Witam Kolegów takie o to maszyny jakiś czs temu trafiły do naszej kolekcji a najnowszy nabytek to kopaczka .Opielacz wielorzędowy Fabryka Jawor ,Kopaczka GRUSE i siewnik SHL pozdrawiam.
Masz już tych eksponatów sporo - i co jeden to ciekawszy Udało Ci się zebrać jakieś informacje na temat tych maszyn? Krupp to znana firma, ale np. Gruse?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Trochę informacji na temat firmy Gruse jest na stronie: www.landtechnik-historisch.de.
Dziękuje Pawle za miłe słowa a informacji najczęściej szukam właśnie na stronie historische landmaschinen .Z opisu na tej stronie wynika że producentem był August Gruse fabryka znajdowała się przedwojennej Pile i fabryka istnieje do dzisiaj tyle że już w Niemcszech