RE: Super kopci na czarno

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

ziomas1233 napisał/a:
Raczej jest ważne bo od tego na pewno lepiej pracuje wtryskiwacz.
Lepiej? Nie sądzę. Jedynie jest bezpieczniejszy pod kątem jakichś drobnych zanieczyszczeń. Mam porównanie różnych wtrysków z i bez tego i nigdy żadnej różnicy nie zauważyłem.
Jacorex napisał/a:
Juz zdecydowałem się na zdjęcie głowicy przy okazji zrobi się regulacje luzow zaworowych

witam koledzy mamy rozebrane głowice podkladka się znalazla*hilarious* tylko teraz pytanko czy są dostepne uszczelki te przy łączeniu głowicy z glowica
To jak coś to możesz zerknąć na YT - mam tam filmik jak ustawiam zawory w Suprze :)

Te blaszki co się wsuwa między głowice nie są dostępne - ale jak są nie zgnite mocno to spokojnie wyczyść i użyj tych samych. Polecam delikatnie posmarować silikonem i wsuwać - zawsze lepiej uszczelnią.
A jak nie masz to cienka blaszka i robisz takie paseczki. Oryginalne są lekko zagięte by sprężynowały - ale jak użyjesz blaszek bez tego i wsuniesz na silikon to też spoko - u mnie tak jest i ładnie to funkcjonuje. Z tym, że ja akurat znalazłem jakieś takie blaszki dość sztywne - nie pamiętam czy nie był to jakiś element uszczelki od samochodu czy od wycieraczek.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jacorex

Post autor: Jacorex »

Siemka wyczytałem w książce serwisowej na temat pocztaki wtrysku. i u mnie na stronie od rozrządu jest jeden znak a na drugiej 10 i chodzi mi ze ten jeden nie zgrywania się z żadnym z tych dziesięciu wygląda to tak znak od rozrządu a od moje strony te 10. wiem ze słabo trochę to napisałem ale nie wiem jak to wytlumaczyc

Zapomniałem dodać że głowica złożona i zawory wyregulowane.
gumiok

Post autor: gumiok »

sluchoj lon bydzie kopcil bo mu lyjo koncowki, przyrobioli my to zy szwagrym.
ODPOWIEDZ