przedstawiam moją relację z budowy Ciągnika Ursus C - 360 skala 1:25 z wydawnictwa Answer projektu Pawła Tarczyńskiego.
Na chwilę obecną zmagam się z kosiarką częściowo już pomalowaną a częściowo nie oraz oponami.

Pewnie, że warto i już są.claas napisał/a:
Z reguły warto dodać zdjęcia w pierwszym poście
Różną grubość ma tektura ale najgrubsza 2 mm potem 1,5mm i 1mm. Krążki wycinam cyrklem Olfy z jednej i drugiej strony tektury tnę cyrklem ile się da a jak gdzieś jeszcze nie jest przecięte to tnę skalpelem olfy bo i tak będzie całość szlifowana. Małe otwory podobnie robię.A u mnie kolejna aktualizacja tego co już miałam zrobione:pasa napisał/a:
Niunia - jakim narzędziem wycinasz te krążki na koła ? Ze zdjęć wynika ,że tektura ma 2 mm grubości -cyrkiel Olfy wymięka przy 1 mm .
Witaj również mi miło Ciebie poznać właśnie byłam na Twoim funpage. Jutro może uda mi się w końcu pomalowaćMuran001 napisał/a:
Cześć Niunia! Miło Cię poznać! Cieszę się, że Ty jako kobieta budujesz maszyny rolnicze. W jednym tematów mówiłaś, że zbudowałaś kartonowego Lanz Bulldoga. Superancki! Kosiarka rotacyjna świetnie się zapowiada i życzę powodzenia przy budowie.
Jeszcze Star w rozsypce jest:DW związku z dniem wolnym od pracy w końcu trochę pomalowałam:D a w przerwie między malowaniem udało mi się dokończyć część tnącą:DMuran001 napisał/a:
Zobaczyłem Twój funpage. Polubiłem jako pierwszy. Wstaw zdjęcia Stara do Twojej strony. Jestem wdzięczny za lajka do mojej strony, lajka do albumu ze żniwami 2018 z moim Bizonem Z056 Suprem i za komentarz.