Witam
Jak w temacie, kupiłem Ursusa c360 z początku zero dymu z komina. Wymieniłem Olej pochodził troszke i kopci na biało do tego ciezko pali na zimnym po nocy musi naprawdę długo kręcić do tego biały dym z komina, potem jak złapie to już na dotyk. Kąt wtrysku dobry, wymieniłem końcówki wtrysków. Lada chwila pompa idzie do regeneracji. Co jeszcze silnik nie chce wejść na obroty na tej pompie raz wejdzie raz nie tak jakby go na pełnym gazie coś dusiło. Dym strasznie szczypie w oczy. Moje pytanie czy sprzedający mógł dolać jakiegos doktora ze nie było dymu przy zakupie? Czy to ze ciezko pali i kopci na biało to na sto procent uszczelka lub głowica zła i nie ma kompresji? Czy jest nadzieja ze po regeneracji pompy to ustanie?? Mam nowy filtr powietrza chodz wszystko było na starym czy na nowym może być poprawa czy to nie ma nic do rzeczy? Muszę wyregulować jescze zawory czy takie objawy to mogą być złe ustawione zawory? A ważne silnik trzyma 4.5 na zimnym ciśnienie oleju a na przygazowce do 5.5 idzie.
Kupiłem C360
Re: Kupiłem C360
Jaki olej zalałeś to raz?,ustaw zawory, mówisz że uszczelka pod głowicą a są objawy dla uszczelki? Typu wywalanie płynu z chłodnicy czy bąbelki czy po po prostu ubywa? Ustaw zawory ustaw początek wtrysku jeśli te rzeczy będa w porządku to trzeba rozebrać przód i sprawdzić znaki na rozrządzie może tam zapłon przestawiony,dym tylko nie pasuje tylko a objawy typowe dla przestawionego zapłonu.Zobacz jakie ciśnienie ma na rozgrzanym bo zimnym to pikuś tak naprawdę.
-
Jutro zobaczę dokładnie jaki olej był zalany i napisze. Właśnie nie dmucha nic przez chłodnice. Lecz zobaczyłem pod korkiem biała maź dodam ze wcześniej myłem cały silnik myjka ale to chyba nie ma nic do tego. Rozrząd tez podejrzewałem ze jest tam na znakach przestawiony. Hmm zobaczymy co będzie po regeneracji pompy i ustawieniu zaworów. Najbardziej boje się ze motor to szrot
Nie panikuj ciśnienie jest tylko zobacz co jest na rozgrzanym,najpierw doprowadź żeby silnik był ustawiony jak trzeba.Jak ustawisz będzie można zmierzyć ciśnienie sprężania na cylindrach i wtedy się okaże w jakiej kondycji jest silnik.Dużo za nią dałeś? Zazwyczaj w tego typu sprzętach silnik jest do roboty zwłaszcza c-360
-
Platinum ultor CH-4 15w40 olej kupiony nie najlepszy żeby pochodził trochę na nim i przepłukać silnik. Za traktor dałem 15 tys zł
Ale opony tył 90procent przód tak samo. Komplet obciążników,kabina szeroka nowa. skrzyniowo ładnie biegi wchodzą.
Ale opony tył 90procent przód tak samo. Komplet obciążników,kabina szeroka nowa. skrzyniowo ładnie biegi wchodzą.
Orlen jest dobry lepszy niz Turdus który jest przereklamowany według mnie.