Mój to wołek roboczy - więc robię go przede wszystkim pod tym kątem.
No, jestem zaskoczony szybkim działaniem Poczty Polskiej w okresie świąt!
Resory zostały do mnie wysłane wczoraj, do mnie dotarły dziś. A dystans spory

Svecla, masz swój wkład w odbudowę ciapka -znajomy ze sklepu z częściami nie mógł mi tego załatwić, ba, nawet miejscowy punkt złomu i cała kompania kloszardów nie mogła tego znaleźć

Tym oto sposobem mam już prawie całą katapultę skompletowaną. Poduszka na siedzenie jest już zamówiona u kumpla w sklepie

Ciekawą sprawą jest "regulacja" siedzenia pod wzrost traktorzysty:

Taki sam sposób regulacji jest w adapterze żniwnym do kosiarki konnej (wiem, bo miskę od takiego adaptera odcinałem gumówką). Co ciekawe w kosiarce regulacja ma jakiś sens (bo siedzenie adaptera jest na sztywno) za to w ciapku i na resorach nieco jest to dziwne - jeśli operator jest wyższy (zazwyczaj i cięższy) to siedzenie przesuwa się do tyłu, robi się większa dźwignia a resor ugiąć łatwiej. Za to niższy (często i lżejszy) operator jeździłby jak na żeleźniaku, bo dźwignia była krótsza. Mówię, jeździłby bo nie spotkałem się z ciapkiem w którym taka regulacja była kiedykolwiek przeprowadzona, wszystkie maja siedzenie przesunięte w tył. U mnie też tak będzie, a jeśli okaże się za miękko to się amortyzator z motocykla podpasuje.