Zetor 25 A ze stajni Artura

Tutaj relacjonujemy tylko przebieg prac restauracyjnych naszych ciągników i maszyn, a wszelkie porady itd. opisujemy w dziale Porady i wskazówki
Awatar użytkownika
G503

RE: Zetor 25 A ze stajni Artura

Post autor: G503 »

Blachy prościutkie i zrobione na lustro, efekt super :)
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

No dobra to i ja się wtrącę. Wszystko jest piękne i dlatego proszę cię nie zakładaj lamp, które zeszpecą ci cały traktor. Spokojnie możesz założyć na początek lampy od C 325, C 45 bo takie w latach 50-tych montowano seryjnie już u nas w Polsce. Mam książkę z tego okresu, gdzie widać właśnie takie lampy. Jest jeszcze jedna możliwość zakupienia nowych ale to już namiar przez URSUSA.

Ja o tyle jak by co.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Fakt, lampy tylne to szczególna bolączka Zetorowców. Ja u siebie mam przejściowo takie same jak teraz kupiłeś, ale jednak docelowo mają być "epokowe".
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Awatar użytkownika
rafal

Post autor: rafal »

Rzeczywiście lampy a'la C-330 szpecą i to bardzo. Ale chyba są jakimś wyjściem w przypadku ciągnika dopuszczonego do ruchu drogowego. Paweł, a jak Ty to chcesz rozwiązać ? Bo stara lampa od C-325 nie ma kierunków.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Ja szukam takich podobnych, ale z opcją kierunkowskazu - gdzie jedno szkiełko jest pomarańczowe. Widziałem takie i wiem, że były. Z tym, że ciężko znaleźć. Myślałem już też nad "dorobieniem" takich lamp, z czegoś itd - ale póki co aż tak mnie w oczy nie rażą te co mam ;) Choć można by jeszcze zamontować starsze, z metalowymi baniakami, ale też od C330. Jednak póki co nie robię żadnych ruchów i szukam coś starszego.

W zanadrzu mam komplet oryginałów od Zetora, ale to na razie jako pamiątka i na ewentualność jakby się może nieco przepisy zmieniły :D
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
miklo

Post autor: miklo »

I co tam się dzieje z tym Zetorkiem?*saycheese*
Co z imprezą nad morzem? też bym miał blisko*annoy*
Awatar użytkownika
chrapek3011

Post autor: chrapek3011 »

Ursus napisał/a:
Ja szukam takich podobnych, ale z opcją kierunkowskazu - gdzie jedno szkiełko jest pomarańczowe. Widziałem takie i wiem, że były. Z tym, że ciężko znaleźć. Myślałem już też nad "dorobieniem" takich lamp, z czegoś itd - ale póki co aż tak mnie w oczy nie rażą te co mam ;) Choć można by jeszcze zamontować starsze, z metalowymi baniakami, ale też od C330. Jednak póki co nie robię żadnych ruchów i szukam coś starszego.

W zanadrzu mam komplet oryginałów od Zetora, ale to na razie jako pamiątka i na ewentualność jakby się może nieco przepisy zmieniły :D
Były z pomarańczowym szkłem,ale nie był to kierunkowskaz.Miały dwie żarówki do stopu i postoju tylko.Mam nawet OWS Kraków z pomarańczowym stopem.
Awatar użytkownika
rafal

No i przyszły w nocy fotki od Artura. Zetor już jeździ, wczoraj zakończone zostało malowanie korpusu. O północy założone zostały niektóre elementy jak zbiornik paliwa i błotniki.

Obrazek

Obrazek

Impreza w Sarbinowie w dniach 20-21.07.2013 potwierdzona. Mimo braku przychylności w gminie, spotkanie organizujemy. Więcej szczegółów już wkrótce.
brutal66

Post autor: brutal66 »

Witam, coś kojarzę, że coś w tym Zetorku jest ode mnie. Zgadza się?

Pozdrawiam Tomasz
Zetor 25A, Ursus C- 385, Dniepr 650, Ładowacz UNHZ 500, Pług PZ1, Piła spalinowa Drużba, Snopowiązałka, Suzuki Intruder VLR 1800, Honda PC800
Awatar użytkownika
rafal

brutal66 najprawdopodobniej sa w nim czesci od Ciebie. Wiem, ze Artur sporo musial wymienic i uzupelnic. Moze niech sie wypowie. :-)
zetorbenek

Post autor: zetorbenek »

Brutal tak od ciebie mam wąs układu kierowniczego, taki zielony
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Post autor: jarekstryszawa »

Ursus napisał/a:
Piękna robota :) Fajny kolorek. Brawo.

A te spinki przy masce dawałeś nowe? Gdzie je kupiłeś?
Identyczne spinki mam przy wózku STOYE bywały na Allegro i ebay-u.

Obrazek

Widać je trochę na krawędzi gondoli.
zetorbenek

Post autor: zetorbenek »

Jarekstryszawa powiedz o jakie spinki Ci chodzi .Czy może o te przy masce,jeżeli tak to były przy masce
Awatar użytkownika
jarekstryszawa
Kontakt:

Post autor: jarekstryszawa »

Tak, spinki do pokrowca na maskę. Identyczne jak do wózków STOYE z epoki.
ODPOWIEDZ