Z tymi lampami, to już sam nie wiem jak było. W instrukcji pisze, że stosowano lampę "STOP", a za chwilę pokazana jest identyczna lampka, ale z innym wzorem szkła. Tak, czy inaczej oba typy lamp są z epoki więc za 20 zeta można brać. Ja też w tej cenie kupowałem leżaki magazynowe.
Z tym "panem" to żeś zaszalał

Pozdro. *tup*
__________________________________________________________________________________
Długo nic nie pisałem, ale wracając do tematu renowacji i modernizacji starych maszyn, to modernizacji dokonałem na kopaczce konnej:
Rocznik 67. Długo stała nieużywana, bo elewatorówką, czy też kombajnem było szybciej przy większym areale, a teraz jest jak znalazł przy uprawie ziemniaków dla własnych potrzeb. Jak widać na fotce, przed odstawieniem kopaczki była ciągana, ale wygodniej mieć ją na podnośnik zrobioną, to też została zmodernizowana.
Zależało mi na tym, żeby nowa rama była zrobiona w stylu "retro" pasująca do tamtych lat produkcyjnych, tak więc do budowy użyłem tylko płaskowników, kątowników i rur. Żadnych profili kwadratowych. W razie konieczności można wrócić do oryginału, bo nową ramę zamocowałem na oryginalnych otworach, aby uniknąć nieodwracalnych przeróbek maszyny. Oryginalna rama leży nietknięta
Dla ułatwienia ustawienia maszyny względem ciągnika wykorzystałem fabryczną regulację:
Z malowaniem musi poczekać do przyszłego roku *tup*
Facebook. old URSUS tractor