Przemo napisał/a:
MAREK MAREK, Gdzie kurcze chłopie blokator z 1,5metra dzwignią:?*rolleyes* troche kreatywnosci wnieś w temat, jeżeli juz tak wymagasz żeby pisać nie pisać na temat na pytania i twoje sugestie. przecież po to jest to forum żeby pisać i wyjaśniać:p Słuchaj bardzo fajnie że działasz i ratujesz zabytki gratuluję zaangażowania bo wiem co to znaczy i pamiętaj nikt ci tu wrogiem nie jest ale irytujące jest jak próbójesz robić coś na siłe a nijak to nie wyglada, ciekawe jak sobie poradziśz z pompą wtryskową z 46 roku, ale uważam że dla ciebie to pikuś i zrobisz tak jak ma być *clap*z uwagą śledzę temat i życzę sukcesu*tup*
Nie wiem o czego jest ta dźwignia i wyraźnie to zaznaczyłem i dzięki za info w sprawie. Niczego nie robię na siłę. Fakty same mówią za siebie. Za dużo jest w tym ciągniku cech świadczących o jego pierwszej wersji i tyle w temacie. Oczywiście rozumiem powody i intencje osób zaprzeczających dowodom, ale to już nie moja sprawa. Do pompy się na razie nie odniosę

Natomiast co do wskrzeszenia Zetora 25 model 1946 to uważam, że możemy o tym porozmawiać, kiedy Zetor będzie gotowy. Wtedy można będzie rzeczowo o tym porozmawiać.
drandrzej napisał/a:
Marek , martwi mnie to ze piszesz o badaniach a potem o blokadzie w pierwszych zetorkach , bo to jednak wygląda jakby te badania była za mało przebadane ?
mam nadzieję że to tekst na podpuchę raczej niż rzeczywista watpliwość ?
siedzenie zdobyleś fajne , jak jestes w stanie skopiowac miske to chętnie bym się pisał - może przyjdzie czas że moje zetorki mnie zachęcą do dalszej pracy - a wtedy miska potrzebna
Andrzej, jak powiedziałem badania trwają. Nie przeczę przecież, że są jeszcze elementy Zetora, których nie sprawdzałem i właściwie nie poświęcałem im uwagi, stąd moje pytania i sugestie o ewentualne możliwości. Wszystkiego szukam i dowiaduję się osobiście, a osób, które cokolwiek wiedzą na ten temat i chcą podzielić się swoją wiedzą, jest jak na lekarstwo. W każdym razie obiecuję, że będzie to Zetor wzorcowy.
Siedzenie rzeczywiście się udało

miska oryginalna, ale wymaga nieco naprawy. mam jeszcze kilka takich kąsków do tego Zetorka