Skrzynia biegów Zetor 3011
-
Skrzynia biegów Zetor 3011
Hej, jestem tu nowa i potrzebuje i szukam do naszego Majorka wodzika reduktora z widełkami do skrzyni, albo jak by ktoś miał na sprzedaż albo jak by ktoś miał wymiary tego wodzika to ktoś nam dorobi. Nawet jak ktoś by miał rysunek z wymiarami to chętnie. Jak coś to jest w zamian wodzik do 4011 ze Skropola. Także to tak jakby na cito jest. Dodatkowo szukam kompletny i sprawny i na chodzie prosto do montażu plecak podnosika do Majorka. Pierwsze na cito tak jak mówię wazny jest wodzik. Z góry dzięki za wszelkie info 

- Pronar 82A
Re: Skrzynia biegów Zetor 3011
Na czeskich stronach powinien być dostępny. A tak w ogóle to czym się różni od c 4011?
Jak nikt nie pomoże,to ja bym tutaj zadzwonił:
https://www.masz-rol.com.pl/oferta/czci-zamienne.html
https://www.masz-rol.com.pl/oferta/czci-zamienne.html
Wodziki są mniejsze
Nie pasują z C-4011.

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
-
Witam wszystkich serdecznie. Jestem nowy na forum 
I mam mały problem, a mianowicie tak. Znajomy podrzucił mi niestety rozebraną skrzynie biegów od Zetora 3011 a dawno już tych ciągniczków nie robiłem i nie pamiętam jak były montowane te dwie tuleje dystansowe na wałku pośrednim która była pierwsza. Jak by miał ktoś zdjęcie kompletnego wałka z trybami byłbym bardzo wdzięczny.

I mam mały problem, a mianowicie tak. Znajomy podrzucił mi niestety rozebraną skrzynie biegów od Zetora 3011 a dawno już tych ciągniczków nie robiłem i nie pamiętam jak były montowane te dwie tuleje dystansowe na wałku pośrednim która była pierwsza. Jak by miał ktoś zdjęcie kompletnego wałka z trybami byłbym bardzo wdzięczny.
-
Witam, wziąłem się za remont skrzyni w Zetorze 3011 i mam kilka pytań jeśli ktoś już to przerabiał.
1. Jaki oryginalny numer/rozmiar mają łożyska igiełkowe? Idą 2 rodzaje. Te mniejsze są przy trybach od wstecznego i w wałka 2 stopnia, a te większe przy wałka głównym od strony mostu. Czy są do dostania od ręki?
2. Tryby chyba żadne nie podpasują od 4011 czy c360?
3. Mostu jeszcze nie rozbierałem ale mam pytanie czy jest możliwość wymiany ataku na skośne zęby takie jak zakładają do naszych ursusów?
4. Czy wałek pośredni, ten dolny na klina podejdzie od ursusa czy też nie?
1. Jaki oryginalny numer/rozmiar mają łożyska igiełkowe? Idą 2 rodzaje. Te mniejsze są przy trybach od wstecznego i w wałka 2 stopnia, a te większe przy wałka głównym od strony mostu. Czy są do dostania od ręki?
2. Tryby chyba żadne nie podpasują od 4011 czy c360?
3. Mostu jeszcze nie rozbierałem ale mam pytanie czy jest możliwość wymiany ataku na skośne zęby takie jak zakładają do naszych ursusów?
4. Czy wałek pośredni, ten dolny na klina podejdzie od ursusa czy też nie?