Po telefonie do tej firmy niestety nie ma możliwości zakupu. Nawet nie chcieli powiedzieć ile za to by chcieli. Fajnie by było jakby choć go wyremontowali.
Cytując Ferdynanda K.: "Ludziom się w d... poprzewracało". Sam nie zje a drugiemu też nie da.
Nie ubliżając Saganowi, to w takim stanie nie jest wart takich pieniędzy. Działalność Klubu Traktor i Maszyna dociera do ludzi. Z jednej strony dobrze, ale negatywne skutki widać na załączonym obrazku. Panuje przekonanie, że choćbym miał nakrętkę od Bombowca, to za mniej jak 500zł nie sprzedam.
W tym przypadku wychodzi na to, że prędzej czy później pójdzie na przysłowiowe żyletki.
Biedak... Ja ogólnie jestem Lanz'owym fanem ale takich wraków szczególnie mi szkoda.. Prawdopodobnie bardzo ciężko pracował, a może nawet pomagał w odgruzowywaniu miast na pomorzu. I tak skończył... Niestety, to nie jest jedyny przypadek. W całej Polsce jest takich Ursusów i Lanzów pewnie ze 20 000 na złomach, jak nie więcej... Kiedyś mój kolega, nieco starszy ode mnie, powiedział mi: "Wiesz, były jeszcze w 93, jak moi rodzice byli w podróży poślubnej,były i ursusy c45 i lanze i było tego strasznie dużo, a teraz tak tego mało... Gdzie one wszystkie znikły?" No więc, już wiadomo. Stoją na złomach, czekają aż je zeżre rdza albo je sprasują, a może jednak uda im się i ktoś je kupi, odremontuje. W Skarżysku podobno (moja siostra cioteczna tam mieszka, powiedziała mi) na złomie jakieś 6 lat temu, stała "Detka". No i owa "Detka" przez cały swój czas, zanim trafiła na złom, odśnieżała Skarżysko jak Jelcze i Liazy nie odpalały. Tak niestety kończą ciągniki i pojazdy, w większości, które za dawnych czasów odgruzowywały miasta i folwarki po II Wojnie...
myslicie ze ten bombaj tam jeszcze stoi??? jest to odemnie nie daleko i z checia bym sie na niego nastawil gdyby goscia przekonac PLNami. chyba ze macie leprza propzycje ?o_O