Osłona WOM
Re: Osłona WOM
lejek do nawozu
Rolnik amator, wiejski mechanizator ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
C330 '70, Claas Columbus '69, S320 i masa drobnicy ;)
tak patrząc to w PRLu maszyny miały typowo kwadratowe osłony daszkowe, tego typu były już z lat 2000, przykładem jest karuzela polska rok 2003, tam właśnie jest identycznie taka osłona
No tak, u mnie w lejku RNZ 012 była też tylko zgniła
Tak się właśnie zastanawiam, ale chyba najpierw ja oczyszczenia i pewnie odmaluję, tak dla relaksu po egzaminach i tym jak żyćko dobija
W moim N012 1986 była ta klasyczną daszkowa

Jak dobrze pójdzie to podjade dzisiaj na chwilkę na skup zapytać po ile pałąki do bizona (eksportowe z moich obserwacji), zauważyłem też N012 w kącie, ale strasznie pogięty. W razie W mogę osłony (daszek i osłona talerza) ogarnąć jakby ktoś chciał.

Jak dobrze pójdzie to podjade dzisiaj na chwilkę na skup zapytać po ile pałąki do bizona (eksportowe z moich obserwacji), zauważyłem też N012 w kącie, ale strasznie pogięty. W razie W mogę osłony (daszek i osłona talerza) ogarnąć jakby ktoś chciał.
Daszek przydał i by mi się do mojego lejka 
PS piękny rozsiewacz, malowany?

PS piękny rozsiewacz, malowany?
A dziękuję
Zacząłem każdą maszynkę remontować, Poznaniak, pługi, kuktywator, teraz Z-150 Famarola, więc i jego psiknąłem, tyle że z puszki sprej. Najwięcej męczarni było z wyczyszczeniem ręcznie każdej części i pompy. Lejek ani razu po pracy nie był myty więc wiadomo jak to wyglądało
Pomaluje jeszcze na czarno uchwyty nadstawki i będzie finito. Od siebie pomalowałem jeszcze skalę białym markerem 

Ale i tak najwięcej roboty i zmagań było że zrobieniem lewej osłony do poznaniaka. Wszytsko pięknie ładnie, tyle że górny otwór wiercil Tata i ten tego, yyy, trochę nie w tą stronę poszerzył
Ale jest i działa

Ale i tak najwięcej roboty i zmagań było że zrobieniem lewej osłony do poznaniaka. Wszytsko pięknie ładnie, tyle że górny otwór wiercil Tata i ten tego, yyy, trochę nie w tą stronę poszerzył

no super ,czy czarne rącznki były oryginalne ? pytam bo odnawiam mój siewnik z 85 

Tak, ja psiknąłem tylko delikatnie farbą, tak samo łańcuchy. Jak nie zapomnę to w weekend mogę zmierzyć jaki to ma konkretnie wymiar
To ciekawe, mam na szczęście czarna farbę to mogę pomalować, może napisz na priv czy masz messa lub coś bo ciężko tu się ciągle logować
-
Witam. Mam podobny siewnik S043/2 1987r. mam takie zapytanie czy wałek mieszadła w skrzyni ze zbożem kręci się u Pana skokowo czy cały czas przy kręceniu kołem? Jak powinno być prawidłowo czy się to gdzie ustawia?
u mnie kręci się cały czas jak kręcę kołem, nie ma że przeskakuje