Bardzo dobre pytanie, od tego jest forum, żeby pisać. Wiesz co historia jest taka, że za mojego życia to był ze cztery razy odpalony i nie pracował

Z tego co się dowiedziałem to pracował tylko i wyłącznie przy maszynie do młócenia. Najpierw w wiosce jeździł w komplecie z maszyną do młócenia na pola młócić rzepak i tylko na polach pracował ok 8 lat. Potem się zatarł i mój tato go odkupił, sam zrobił kapitalny remont wraz ze szlifem wału, taki remont jak dla siebie, i był używany stacjonarnie przy maszynie do młócenia zboża ( po ok 3 godziny dziennie przez miesiąc w roku). Tak ledwo kilka lat bo udało się kupić silnik 7kW elektryczny i Es trafił do kąta. Tam sobie stał brudny zakurzony no i w tym roku podczas porządków padł pomysł, żeby go odpalić. Paliwo, oleje, filtry ogarnięte no i odpalił, kopcił, więc wtryski i pompa miały serwis i już jest dobrze. Jak pali w mrozy nie mam pojęcia, za mojego życia odpalany w mrozy nie był, być może nigdy nie był. Maszyna do młócenia to nie jest duże obciążenie, i z tego co wiem nigdy nie pracował z niczym innym. Tak, gwarantuję, że jest ok.
Jak jesteś zainteresowany to odezwij się na pw albo olx to dam numer do mojego taty on wie lepiej.