Witajcie,
Proszę rzućcie okiem czy montaż tych dwóch pokrywek i filcowego pierścienia powinna być tak jak na fotce.
Z góry dziękuję...
Czop zwrotnicy C355 - miękki przód
-
Re: Czop zwrotnicy C355 - miękki przód
U mnie jest tylko jedna blacha i filc. Wydaje mi się że dwie blachy by się nie zmieściły. Ale to może kwestia współczesnego wykonania tych osłon.
Hej,
No tak mam to zmontowane. Tylko takie trochę to dziwne, że ten filcowy pierścień jest zamknięty z dwóch stron metalowymi osłonami więc jaka jest jego rola?
No tak mam to zmontowane. Tylko takie trochę to dziwne, że ten filcowy pierścień jest zamknięty z dwóch stron metalowymi osłonami więc jaka jest jego rola?
Dwie blachy się zmieszczą. Bo tak było przed rozbiórką. Tylko myślałem, że ktoś to źle złożył.
Jest ok, to ma w zasadzie środkiem uszczelniać na czopie, wokół którego się obraca - dookoła w otworze piasty uszczelnia blacha.
Można to zamienić na uszczelniacz - nie pamiętam teraz rozmiaru ale fajnie się sprawdza też.
Można to zamienić na uszczelniacz - nie pamiętam teraz rozmiaru ale fajnie się sprawdza też.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...