Historia ciagnika jest mi znana w lekkim zarysie:
Ciągnik pracował od nowości w pgr, Jeździł nim ojciec poprzedniego właściciela, gdy odchodził z pracy, postanowił go odkupić, jakoś pod koniec lat 80 ojciec zmarł, Ciągnik został przejęty przez starszego syna, ten uzytkował go na 4 ha gospodarstwie, gdy ten zachorował 15 lat temu, przeją go młodszy brat- sprzedajacy,
Teraz o ciagniku:

Jest w stanie średnim, ciężko pali, silnik w miarę suchy, zalany płynem, nie kopci na niebiesko, trochę na czarno, pospawany w nietypowym miejscu pod sprężarką:

Podejrzewamy pęknięcie wału sprężarki w przeszłości oraz przyczyne słabego odpalania poprzez przestawiony wtrysk,
Skrzynia niby 4 lata temu po remoncie na koszt 6 tyś. Zł, ale olej kapie z wałka hamulców, podnośnik działa, przyczepę kipruje na wolnych, WOM także kręci, biegi nie wyskakują, hamulce brzytwa i reczny i nożny,
Sprężarka pompuje, Elektryka sprawna w 60% (brak swiateł mijania i stopu, klaksonu, słabe ładowanie), Most w miarę cichy, od sąsiada c-360 wyje o wiele głośniej a o dwóch 3p z wioski to nawet nie wspominam, Opony słabe raczej do wymiany.
To tyle na początek, za ciagnik Ojciec dał 7 tyś, jest zarejestrowany na nowe blachy, ma oc ale brak przegladu.
Teraz pytania:
1, Obecnie załozone są 2 zegary i deska jak w c-360, niestety obrotomierz jest uszkodzony, jakie zegary powinien posiadać ten ciagnik?
2, jakie lampy tył/ przód/ boki powinien posiadać ten ciagnik?
3, silnik ma filtr oleju wymienny, podejrzewam ze silnik jest z c-360, gdzie znajdę model silnika na bloku?
4, gdzie znajdę rok produkcji mostu i skrzyni?
5, jeżeli zegar powinien być taki jak w 4011 to raczej będę montował okrągłe, bo cena deski i dobrego licznika jest dość wysoka, na razie celuję w mera- poltik, choć cena jest nawet 10 krotnie wyższa niż zamienniki, jednakże plastikowy kubek w mera mnie nie przekonuje,
Zdaję sobie sprawę ze to ulep, jednak chcę go przywrocić do użytku, raczej nie bedzie robiony na oryginał, chce tylko wiedzieć co zostało z ciagnika z dowodu rejestracyjnego. Jak mi się coś przypomni to jeszcze będę pytał.