Szyba przednia do kabiny orzeszek.
Szyba przednia do kabiny orzeszek.
Kupię szybę przednią-środkową część do kabiny typu orzeszek.
Re: Szyba przednia do kabiny orzeszek.
Skąd jesteś? Mam prawie wszystkie szyby do takiej kabiny i chętnie się pozbędę.
Jestem z kujawsko-pomorskiego, okolice Inowrocławia. Zależy mi tylko na duże środkowej części przedniej szyby, bo moja ma potężną rysę od wycieraczki.
Masz wymiar jej? Jestem z okolic Gniezna, mam iles szyb od blaszanki
Ursus C-355M 1975, Zetor 6945 1982
Będę wieczorem w domu to ją zmierzę.
Ok bo nawet jutro bede miedzy 7 a 16 w Mogilnie to byloby ewentualnie blizej
Ja akurat z okolic Tucholi, to trochę daleko
Niestety przedniej nie mam, gdzieś zaginęła, zostały boczne
Szkoda, bo idealnie by się składało, bo ja akurat w Mogilnie pracuję.
Jeśli cię interesuje wyprawa na południe Wielkopolski, to zerknę, czy mam przednią i w jakim stanie. (Kabina z profilowego leży w strzępach na strychu od 20 lat.)
Szczerze to zamiast takich wypraw, byłbym skłonny zamówić kuriera i zapłacił za dodatkowe zapakowanie szyby w płyty i styropian.
To jest ta szyba co ma ok. 50x50 tak? Sprawdziłem i mam. Umyłem z większego, idealna nie jest, ale jak na taki sprzęt to myślę że ok. Ślad po wycieraczce minimalny jest, jak się przyjrzy. Do potężnego raczej daleko, bo taki mam w Astrze i faktycznie irytuje. Chciałem zrobić zdjęcie, ale na nim i tak nic nie było widać. Zainteresowany, ile byś dał za nią? Jak tak, to sprawdzę ile będziesz musiał dopłacić za przesyłkę i po świętach się podziała.
A te kabiny miała tylną szybę? Bo znalazłem coś co wygląda jak cała ramka uchylna.
A te kabiny miała tylną szybę? Bo znalazłem coś co wygląda jak cała ramka uchylna.
Według moich pomiarów ta szyba powinna mieć 51x52 cm. Szyby boczne z ramek mają po około 1 -1,5 cm mniej w każdą stronę.
No to tyle powinna mieć jak się zmierzy to co pod uszczelkami, właśnie kwadratowa idealnie nie była. Przednia na pewno, bo nadal w ramce z bocznymi, poza tym ma miejsce na wycieraczkę. To bierzesz?
No to takie coś mam, tylko bez plandeki. Skoro nie uchylna, to już wiem, czemu nikt jej nie ma. A te zawiasy u góry to do dachu, czy czego, skoro tą ramkę można wyjąć?
Myślę że jest to zawias pomocniczy który ma ułatwić montaż.