Witam, zastanawiam się nad dołożeniem napędu do Ursusa c385, oryginały mają dość zaporowe ceny, może ktoś zakładał od jakiegoś innego pojazdu?
Czytałem że trzeba zalożyć tryb napędzajacy do skrzyni, akurat traktor będzie rozbierany z powodu wycieków, czy taki tryb można dołożyć nawet jeśli nie był by używany tzn jeśli nie było by tego napędu?
C385 napęd
-
Absentmided
Re: C385 napęd
Korpus powinien mieć wyjście na wał napędowy, napędy muszą się zgrywać, z tego co się orientuję to koło o którym piszesz ma różne wersje czyli różne ilości zębów. A jeśli dobrze to rozumiem to jeden obrót przednich kół = jeden obrót tylnich kół więc albo metoda prób i błędów albo musisz to jakoś policzyć
możliwe że napisałem tu coś głupiego... 

- Pronar 82A
OczywiścieAbsentmided pisze: ↑wczoraj, 19:49 Korpus powinien mieć wyjście na wał napędowy, napędy muszą się zgrywać, z tego co się orientuję to koło o którym piszesz ma różne wersje czyli różne ilości zębów. A jeśli dobrze to rozumiem to jeden obrót przednich kół = jeden obrót tylnich kół więc albo metoda prób i błędów albo musisz to jakoś policzyćmożliwe że napisałem tu coś głupiego...
![]()
Gnitekk zakładał jakiś innny: https://www.youtube.com/@gintekk , kontakt do siebie dawał gdzieś na fb chyba.
Wtedy przód był by wolniejszy, bo koła mniejszej średnicy. Powinien być nawet trochę szybszy od tyłu, czyli obrotów na pewno więcej.