Moje pierwsze słowa od razu kieruję z prośbą/pytaniem do szanownego grona ekspertów.
Mianowicie zabrałem się za remont silnika w moim C328 i dotarłem do sytuacji problemowej.

Mianowicie zamówiłem w Agromixie tarczę sprzęgła II stopnia dedykowaną do C328 a jak się okazuje do mnie niestety nie pasuje. Problem tkwi w osadzeniu wieloklinowym. Tarcza ma wieloklin drobny, a na wałku wieloklin jest gruby:

Producent tarczy (ZSM Ursus Sp. Z o.o. z Chelmna http://www.ursus.pl) również podaje, że jest to tarcza dedykowana do C328 (nr. kat 42.211.052.1)
i teraz moje pytanie, czy ktoś z Was może w instrukcji, czy katalogach sprawdzić, jaka powinna być właściwa tarcza ? Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje dotyczące tej sprawy. (chooper-84[USUN TO]@o2.pl
Pyt. nr. 2
Przy rozbiórce okazało się, że jakaś śruba zawadzała o kolo zamachowe i wytarła w nim rowek. Koło zostało oddane do zaspawania tego rowka i do podtoczenia, aby ten spaw zrównać. Tyko, ze spawacz zaspawał za dużo, i teraz nie wiadomo jak dużo, trzeba przetoczyć tą wnękę w kole zamachowym, w którą wchodzi tarcza sprzęgła:

narysowałem to schematycznie jak to wygląda w rzucie bocznym. Interesuje mnie głębokość tej wnęki. Również byłbym wdzięczny za jakiekolwiek info w tej sprawie (może ktoś ma takie koło luzem i mógłby zmierzyć
BTW poprzedni mechanicy którzy działali przy tym traktorku zrobili momentami straszne spustoszenie (np. urwanych/ukręconych 5 śrub skręcających blok ze skrzynią) i mam podejrzenie, że tylna część (widziana na 1 foto) to nie C328, ale jeszcze C325. Być może taki wałek od tarczy sprzęgła jest w C325? czy ktoś jest w stanie to sprawdzić ?
Pozdrawiam i czekam na info