Czy może lepiej odpuścić temat i kupić felgi z otworami? Jak z jazdą z takimi obciążnikami bo słyszałem opinie, że ciągnik "podskakuje" lub źle się prowadzi
Obciążniki kół przednich
Obciążniki kół przednich
Cześć, na złomie trafiłem obciążniki kół przednich 16", chciałbym je założyć do c360 z tym że parę lat temu zamienione były felgi i nie mam otworów do montażu obciążników, czy mógłby mi ktoś zwymiarować w jakich odstępach te otwory mają być od siebie i od środka felgi?
Czy może lepiej odpuścić temat i kupić felgi z otworami? Jak z jazdą z takimi obciążnikami bo słyszałem opinie, że ciągnik "podskakuje" lub źle się prowadzi
Re: Obciążniki kół przednich
Pytanie, czy potrzebujesz dociażenia z przodu bo jesli dużo jeździsz to maja negatywny wpływ na przednią oś, lepiej dołożyć coś na zaczep. wiercilem otwory u siebie podług starej felgi ale też chyba nie do końca nowa felga ma ten sam kształt, dwa razy zgubiłem w polu jedną końcówkę i finalnie pozdejmowalem całkowicie
Ursus C-355M 1975, Zetor 6945 1982
Jak sam będziesz wiercić to potem pewnie ci będzie to biło, skakało...
U nas w C-355 koła 18 cały czas jeździły z obciążnikami, nawet jak był tur ponad 20 lat i żadnego negatywnego działania nie zauważyłem, jednak to inna konstrukcja niż te do 16.
U nas w C-355 koła 18 cały czas jeździły z obciążnikami, nawet jak był tur ponad 20 lat i żadnego negatywnego działania nie zauważyłem, jednak to inna konstrukcja niż te do 16.
-
Marcin_330
Wydaje mi się, że obciążniki w feldze to właśnie rozwiązanie mało inwazyjne - nie obciąża to łożysk i ramy ciągnika. Pewnie przy wierceniu z ręki może wystąpi jakieś tam bicie, ale o ile ciągnik nie ma skrzyni wyścigowej to powinno być w miarę w porządku jak się porządnie natrasuje rozstaw pod wiertło.