Troche większy model
Troche większy model
Facebook. old URSUS tractor
- Jacek ze Skansena
RE: Troche większy model
Damber mam pytanie. Czy możesz określić ile taki pług może kosztować po jego całkowitym wykonaniu? Czy jesteś w stanie to określić? Już widać, że jest świetny a jak będzie skończony to naprawdę podziw.
Na dzień dzisiejszy nie jestem w stenie określić wartości ukończonego modelu pługa, ponieważ jak na razie jest wykonane ok. 20% pracy przy nim, a tak szczerze to się nad tym jeszcze nie zastanawiałem.
Musiał bym to wszystko policzyć, ale będe mógł to dopiero zrobić jak będzie ukończony w 100%
Pierwsze przymiarki:)

Musiał bym to wszystko policzyć, ale będe mógł to dopiero zrobić jak będzie ukończony w 100%
Pierwsze przymiarki:)

- Jacek ze Skansena
Proszę zrób to na koniec.
Widzę, że świetny PZ-1 się szykuje.
Z początku chciałem zrobić PZ-3Z, ale wybór padł na PZ-1.
Miał bym taką prośbę, czy ktoś mógł by mi podać wymiary płaskownika z którego jest zrobiona rama tego pługa, to znaczy chodzi mi o szerokość i grubość. Z góry dzięki.
Miał bym taką prośbę, czy ktoś mógł by mi podać wymiary płaskownika z którego jest zrobiona rama tego pługa, to znaczy chodzi mi o szerokość i grubość. Z góry dzięki.
Możliwe, że w sobotę będę na wsi (nie obiecuję) to mógłbym Ci podać wszystkie wymiary jakie chcesz. PZ-1 stoi sobie w garażu, więc nie będzie z tym problemu.
Krzmaz7 to było by super:D
Praktycznie potrzebował bym wymiar tego płaskownika, średnice koła podporowego i średnice tego wygiętego wałka do którego jest przymocowane koło podporowe.
Pozdrawiam;)
Praktycznie potrzebował bym wymiar tego płaskownika, średnice koła podporowego i średnice tego wygiętego wałka do którego jest przymocowane koło podporowe.
Pozdrawiam;)
Super modelik
Fajnie byłoby takiego mieć
Może uruchomisz jakąś mini serię produkcyjną? 

Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Jak modelik będzie skończony i będe z niego w 100% zadowolony to pomyśle może nad zrobieniem kilku sztuk;)
Pozdrawiam
Postanowiłem zmienić lemiesz trapezoidalny na dziobowy.
Moim zdaniem lepiej się prezentuje.

Musze jeszcze zmienić mocowanie na kryte śruby, bo narazie są zwykłe.
Pozdrawiam
Postanowiłem zmienić lemiesz trapezoidalny na dziobowy.
Moim zdaniem lepiej się prezentuje.

Musze jeszcze zmienić mocowanie na kryte śruby, bo narazie są zwykłe.
W oryginale chyba były lemiesze, jak to je nazwałeś "trapezoidalne", ale to Twój model, wiec rób jak uważasz.
Nie wiem jak to będzie z tym jutrzejszym wypadem na wieś, ale w razie gdybym jutro tam nie dojechał to mogę Ci zaproponować przesłanie kilku dokładniejszych zdjęć pługa. Sam kiedyś (przed kupnem swojego egzemplarza) szukałem lepszych zdjęć PZ-1 w internecie i muszę przyznać, że nie jest to łatwe, więc jeżeli chcesz to podaj maila wtedy prześle Ci kilka zdjęć mojego pługa.
Nie wiem jak to będzie z tym jutrzejszym wypadem na wieś, ale w razie gdybym jutro tam nie dojechał to mogę Ci zaproponować przesłanie kilku dokładniejszych zdjęć pługa. Sam kiedyś (przed kupnem swojego egzemplarza) szukałem lepszych zdjęć PZ-1 w internecie i muszę przyznać, że nie jest to łatwe, więc jeżeli chcesz to podaj maila wtedy prześle Ci kilka zdjęć mojego pługa.
Mam tylko jeden rysunek pługa PZ-1 na którym widać lemiesze dziobowe, ale czy takie były montowane w orginale tego nie wiem.
Zdjęcia i wymiary poszły na maila, jeżeli będziesz coś jeszcze potrzebował to pisz.
Dzięki Krzmaz7 e-mail dotarł:)
Po przeczytaniu wiem już, że będe musiał wprowadzić kilka zmian. Fotki są dobre bo widać na nich szczegóły, będą z pewnością pomocne:D
Jeszcze raz wielkie dzięki. Jak nie będe czegoś wiedział to dam znać;)
Pozdrawiam
Oprucz pługa powstaje także model brony zębowej

Pierwsze pole brony ciężkiej, jeszcze bez ząbków:D
Po przeczytaniu wiem już, że będe musiał wprowadzić kilka zmian. Fotki są dobre bo widać na nich szczegóły, będą z pewnością pomocne:D
Jeszcze raz wielkie dzięki. Jak nie będe czegoś wiedział to dam znać;)
Pozdrawiam
Oprucz pługa powstaje także model brony zębowej

Pierwsze pole brony ciężkiej, jeszcze bez ząbków:D
- przemekprzemek2
Ale masz talent, naprawde:yes:
Dzięki.
Od moich ostatnich modeli mineło już dobrych kilkanaście lat-ciągły brak czasu.
Śledząc forum MODELARSTWO postanowiłem powrócić do "zawodu".
Od moich ostatnich modeli mineło już dobrych kilkanaście lat-ciągły brak czasu.
Śledząc forum MODELARSTWO postanowiłem powrócić do "zawodu".
Aż boję się pomyśleć jak by wyglądał Ursus 45 w Twoim wykonaniu
Szacunek dla Twojej pracy !

Szacunek dla Twojej pracy !
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Może kiedyś... - kto wie;)
Ostatnio pokazywałem Wam pole brony ciężkiej.
Dziś wrzucam fotke pola brony średniej

Ostatnio pokazywałem Wam pole brony ciężkiej.
Dziś wrzucam fotke pola brony średniej

- Mateusz Rogowski
Bardzo ładne modele
Mamy takie w szkole w klasie od maszyn rolniczych. Najładniejsze modele to właśnie takiego pługa jak budujesz i 3skibowego Bociana
Aj, a ja sobie wyobrażam jakbyś zbudował takiego dużego Atlasa 5cio korpusowego... to byłby mega model