Złomowisko
Złomowisko
Witam tez byłem dzis na złomie centrostalu w Kaliszu i mówią ze duzo tam starych maszyn rolniczych ludzie zwozą sam widziałem 2 osy ale juz w kawałkach, kopaczki konne, taki znacznik konny tez do ziemniaków , jakies kawałki kultywatorów, pług, wystarczy zaglądac a mozna cos znalezsc ciekawego
-
RE: Złomowisko
witam!dziś znajomy mi powiedział że na złomowisku w Grudziądzu przy ul. por.krzycha(grudziądz mniszek) stoją: stary model fortshcritt, JUMZ i zetor 50super! w piątek jadę zobaczyć co jest zgodne z prawdą! i czy coś się może uda uratować
byłem wczoraj w grudziądzu,niestety właściciel ma długi weekend o pracownik nie jest w temacie!zetor stoi,trohcę ma przód maski przerobiony a pozatym oryginalny! jak dodać fotki do postu? nr tel do złomowiska 56 465 48 92.
byłem wczoraj w grudziądzu,niestety właściciel ma długi weekend o pracownik nie jest w temacie!zetor stoi,trohcę ma przód maski przerobiony a pozatym oryginalny! jak dodać fotki do postu? nr tel do złomowiska 56 465 48 92.
Potwierdzam słowa kolegi ar2di2speed.
Niestety przez zamkniętą bramę było widać tylko fortschritta 300 i tego zetorka. Odnośnie supra to rzeczywiście całkiem niezły stan - oryginalne blachy wraz z oryginalną kabiną. Jeśli chodzi o przód maski to możliwe, że on też jest fabryczny, po prostu sama osłona chłodnicy ma odkręcone światła, jest zdjęta i przechylona do przodu. Niestety z takiej odległości z jakiej go oglądałem nie jestem w stanie potwierdzić tego w 100 %. Zrobiłem nawet zdjęcie tego zetora ale nie jest ono zbyt wyraźne *no*
Niestety przez zamkniętą bramę było widać tylko fortschritta 300 i tego zetorka. Odnośnie supra to rzeczywiście całkiem niezły stan - oryginalne blachy wraz z oryginalną kabiną. Jeśli chodzi o przód maski to możliwe, że on też jest fabryczny, po prostu sama osłona chłodnicy ma odkręcone światła, jest zdjęta i przechylona do przodu. Niestety z takiej odległości z jakiej go oglądałem nie jestem w stanie potwierdzić tego w 100 %. Zrobiłem nawet zdjęcie tego zetora ale nie jest ono zbyt wyraźne *no*
Jak będziecie mieli jakieś konkretne info dotyczącę tego czy są na chodzie te maszyny i cen to piszcie tutaj.
Oglądałem dzisiaj tego zetorka i niestety z bliska nie wyglądał on już tak dobrze *bye*
Tutaj kilka zdjęć supra:

Poza nieoryginalnymi blachami, siedzeniem kierowcy i wskaźnikami była w nim też założona pompa paliwa od ify (oryginalna też jest, ale nie wiadomo czy sprawna). Sam silnik podobno po remoncie .
Cena 4,5 tys.
Na placu stały jeszcze Fortschritt ZT-300 i Belarus, ale już nie kompletne.
Tutaj kilka zdjęć supra:

Poza nieoryginalnymi blachami, siedzeniem kierowcy i wskaźnikami była w nim też założona pompa paliwa od ify (oryginalna też jest, ale nie wiadomo czy sprawna). Sam silnik podobno po remoncie .
Cena 4,5 tys.
Na placu stały jeszcze Fortschritt ZT-300 i Belarus, ale już nie kompletne.