Koparka elektryczna
Koparka elektryczna
Panowie mam pytanie z racji że jestem z tatą grabarzem szukamy małej koparki. Sąsiad mówił że jak był w Czechach (lata 1989) to widział koparki elektryczne sterowane linkami na trójnogu coś jak ładowacz do obornika tylko o wiele mniejsze moje pytanie widział ktoś coś takiego , jak nie to zostaje kupno ładowacza Trola 350 lub Skrzata. P.s Chyba że macie inne pomysły
:)

RE: Koparka elektryczna
Ale czy TROL nie będzie troche za duży do takiej roboty?
Może by warto pomyśleć nad jakąś własną konstrukcją. Jakiś rok temu interesowałem się tematem małej koparki i znalazłem małą koparke, którą można było zaczepić do haka samochodowego tak jak przyczepkę. Pompa tej koparki była napędzana jakimś małym silnikiem spalinowym.
Jak znajde tą koparke to wrzuce link.
Może by warto pomyśleć nad jakąś własną konstrukcją. Jakiś rok temu interesowałem się tematem małej koparki i znalazłem małą koparke, którą można było zaczepić do haka samochodowego tak jak przyczepkę. Pompa tej koparki była napędzana jakimś małym silnikiem spalinowym.
Jak znajde tą koparke to wrzuce link.
Facebook. old URSUS tractor
Mentos. Podaj email na PW, to wyślę ci plany mikrokoparki. Chyba że admini pozwolą na umieszczenie takiego samopała na forum. Koszt wykonania według gościa to około 1200 PLN zlecając dużo w firmach.
A co do koparki to pewnie o takie cudo chodzi:

Albo takie:

A co do koparki to pewnie o takie cudo chodzi:

Albo takie:

olowaty mógłbyś podesłac mi te plany na maila, poszedł na pw.