RE: odprężnik we władku

Wszystko o ciągnikach z ZSRR
Awatar użytkownika
Jacek ze Skansena

Post autor: Jacek ze Skansena »

Jeśli mogę coś wtrącić to może być zużyta powierzchnia na popychaczu trzymająca zawór w górze. W Zetorku jet to taka jakby podkładka na popychaczu.
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

A listewka może mieć luz za duży i nie wyciąga tam są takie broki itd. Zobacz czy jak przepchniesz palcem ten płaskownik do oporu przy silniku to jest kompresja. Jeśli nie ma to są gdzieś jakieś luzy jeśli jest to coś w środku się zawiesiło. Na rysunkach widać to dokładnie w środku jest taki mechanizm nie pamiętam jak się to nazywa.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Awatar użytkownika
Mentos22

Post autor: Mentos22 »

Ja miałem kilka miesięcy tak samo okazało się że zabezpieczenie wypadło razem z bolcem z tej listewki i nie ciągło za tą przesuwkę co wchodzi do bloku założyłem bolec + zabezpieczenie i jest ok :)
janek71

Post autor: janek71 »

Masz powycierane mimiśrodowe wałeczki są one wkręcane w blok silnika nad rozrusznikiem
Awatar użytkownika
Bolszewik

Post autor: Bolszewik »

Do kupienia, ale zanim zaczniesz rozgrzebywać sprawdź najpierw wszystko co jest dostępne na zewnątrz.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
Awatar użytkownika
KECZO

Post autor: KECZO »

Też mam ten problem że pracuje na odprężniku. Jak ustawiałem zawory to odprężnik wyraźnie unosił zawory ale widać za mało i chyba się jakaś kompresja uchowała się w cylindrach.

Odgrzebuję bo już chyba znam winnego dziwnego zachowania odprężnika, te oto krzywki, wałki czy jak to inaczej nazwać ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ