czujnik cisnienia oleju C328
- Deleted_User
czujnik cisnienia oleju C328
PO remoncie nastapił wreszcie pierwszy rozruch, ale mam pytanie odnośnie czujnika ciśnienia oleju bo aby skorygować czy ciśnienie jest ok, czujnik ten musi jakoś działać
u mnie niestety już przed remontem nie działał:
niestety nie bardzo wiem jak go podłączyć, tzn, u mnie jest na zegarach kontrolka niskiego ciśnienia:
ale nie wiem, czy dobrze myślę, że wystarczy podpiąć czujnik kabelkiem z jednym z biegunów kontrolki, a do drugiego bieguna kontrolki tylko podpiąć napięcie z bezpieczników (czujnik weźmie (-) z korpusu silnika) ???
niestety jakoś na schemacie od 328 nie widze tego, bo tam w zegarach jest tylko kontrolka ładowania, świateł i kierunkowskazów:
tak poza tematem, co to są na schemacie te 3 symbole na prawo i poniżej regulatora napięcia (pierwsze 3 na lewo od tabelki z położeniami kluczyka) ???
u mnie niestety już przed remontem nie działał:
niestety nie bardzo wiem jak go podłączyć, tzn, u mnie jest na zegarach kontrolka niskiego ciśnienia:
ale nie wiem, czy dobrze myślę, że wystarczy podpiąć czujnik kabelkiem z jednym z biegunów kontrolki, a do drugiego bieguna kontrolki tylko podpiąć napięcie z bezpieczników (czujnik weźmie (-) z korpusu silnika) ???
niestety jakoś na schemacie od 328 nie widze tego, bo tam w zegarach jest tylko kontrolka ładowania, świateł i kierunkowskazów:
tak poza tematem, co to są na schemacie te 3 symbole na prawo i poniżej regulatora napięcia (pierwsze 3 na lewo od tabelki z położeniami kluczyka) ???
- Deleted_User
RE: czujnik cisnienia oleju C328
dzięki serdeczne
o tym manometrowym czujniku też słyszałem i czytałem w instrukcji, i był w tych egzemplarzach, gdzie w "zegarach" cisnienie oleju pokazywał za pomocą wskazówki (tak jak u mnie temp. wody)
dzięki też za objaśnienie symboli a schematu c330 niestety nie mam :no:
już mam schemat faktycznie jest dodatkowo opisany
o tym manometrowym czujniku też słyszałem i czytałem w instrukcji, i był w tych egzemplarzach, gdzie w "zegarach" cisnienie oleju pokazywał za pomocą wskazówki (tak jak u mnie temp. wody)
dzięki też za objaśnienie symboli a schematu c330 niestety nie mam :no:
już mam schemat faktycznie jest dodatkowo opisany
- Deleted_User
mam pytanie co oznacza migająca:upset: lampka a co świecąca na stałe kontrolka oleju
-
Jak świeci cały czas to nie ma oleju a jak miga to nie wiem.
stary kup manometr ciśnienia nawet od c 385 i rurką podłącz go do otworu w którym jest wkręcony czujnik i będziesz mial wiarygodne wskazania ciśnienia wolne obr. silnik rozgrzany 1,5 atm. lub 150 kpa 2200obr 5 atm lub 500 kpa
Czy można dostać w sklepie czujnik ciśnienia oleju do C-328, żeby podłączyć oryginalny zegar (jest wskaźnik ciśnienia oleju a nie kontrolka)???
Zadam tu moje pytanie, bo nie chce zaśmiecać forum nowym tematem.
Czy sprężarka powietrza od URSUS-a C-330 pasowała by do C-328?
Czy sprężarka powietrza od URSUS-a C-330 pasowała by do C-328?
Facebook. old URSUS tractor
- Janusz1959
Na allegro kupisz trójnik, manometr i czujnik elektryczny razem koszt ok,50zł.Sprężarka pasuje .
Nigdzie nie mogę znaleźć czujnika oleju do 328 - chodzi mi o ten element przy bloku silnika i odpowiedni przewód aby połączyć to z trójwskaźnikiem białym (oryginalny). Byłbym wdzięczny za linka do jakiegoś sklepu gdzie to oferują.
- chrapek3011
Witam.W 328 nie ma czujnika.Do bloku wkręcona jest redukcja do której przykręca się przewód do manometru.(Czujnik może być do wskaźnika elektrycznego lub do kontrolki.)Przewód metalowy czyli rurkę do trójwskaźnika można kupić a jak już nie będzie można znaleźć(choć wiem,że można)to proponuję dokupić przewód elastyczny,gumowy,zbrojony ciśnieniowy i po temacie.
A ta redukcja jest dostępna??? Ewentualnie chętnie kupię używkę zarówno redukcji i rurki???
- chrapek3011
Pierwsze wersje 330 też miały redukcję i rurkę z tym,że redukcja była wkręcona do podstawy filtra oleju a nie do bloku jak to jest w 328.Myślę,że jak popytasz w dobrej Agromie albo dobrym sklepie z częściami do ciągników to to dostaniesz a jak nie to zamów a sprowadzą.Masz tu nawet numer katalogowy.Łącznik(to ta redukcja)0050/00-158/0 .
Rurka-przewód do wskaźnika ciśnienia oleju 0042/34-176/2.W każdym katalogu części do C-330 to znajdziesz.
Rurka-przewód do wskaźnika ciśnienia oleju 0042/34-176/2.W każdym katalogu części do C-330 to znajdziesz.