Zdjecia ze złomowiska

Widziałeś jakąś starą nieużywaną maszynę lub traktor? Może jest na sprzedaż?? Pisz - może uda się ją uratować
Awatar użytkownika
PawOs

Zdjecia ze złomowiska

Post autor: PawOs »

Nie mam pojęcia czego to części ale może komuś akurat takich elementów brakuje (przy okazji pyknąłem fotkę jakiemuś motorowerowi)
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Miejscowość Machowa/Pogórska Wola na trasie Rzeszów - Kraków, kilkanaście kilometrów od Tarnowa.
Awatar użytkownika
piotr31

RE: Zdjecia ze złomowiska

Post autor: piotr31 »

Na pierwszym foto to przodek do konnego pługa koleśnego , chętnie bym to ocalił . Za daleko Kołobrzeg Tarnów =739 kilometrów :o Druga fotka to pozostałość po wozie konnym
piter7011

Post autor: piter7011 »

Witam kolego masz racje co do wartosci niektórych znalezisk ale na złomach coraz trudniej cos kupic nie chcą sprzedawac a jak juz to czasem nie wiedzą ile wołac
Awatar użytkownika
baro

Post autor: baro »

co do pługa kolaśnego mam takowy caływ nienajlepszyms tanei zapodam fotki jutro z ojcem ajde ocalic konne maszyny pod Bochnie bo jak nie huta je pochłonie. Ja wam mówie jeszcze się ludzie przeproszą z polami!!!!
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

No ja też dziś jedno złomowisko odwiedziłem, ocaliłem co nieco drobnicy. Jakby dużo jest fragmentów maszyn konnych - kół np.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
Pawelgp

Post autor: Pawelgp »

Ludzie czasami nie mają pojęcia jakie cenne rzeczy wywożą do "pocięcia na żyletki" *no*
Awatar użytkownika
przemekprzemek2

Post autor: przemekprzemek2 »

A może nie mają innego wyjścia, muszą, takie czasy - KRYZYS i bezrobocie zmuszają do pewnych zachowań.
ODPOWIEDZ