Podnośnik do ca90
Podnośnik do ca90
Panowie mam pytanie chciałem zamontować pompe do podnośnika do mojego traktorka 1ca90 10km czy będzie to śmigało nie jest za słaby silnik.Mam wszystko rozdzielacz pompe ale niewiem czy nie za duża bo od władimirca.Ma może ktoś takie zamontowane bardzo prośiłbym o jakąś fotke
-
RE: Podnośnik do ca90
a czemu nie może być napędzana przez pasek
Nie jest tak że pompa hydrauliczna nie może być napędzana paskiem.
Szczegół tkwi że jedne pompy hydrauliczne nie mogą być napędzane z paska klinowego bo źle znoszą obciążenia naciągu bocznego.(np.pompa T-25,C-330,C-360)
Natomiast pompy hydrauliczne typu PZ są stworzone do napędu z paska.
Jeżeli założysz sobie pompę z władka będzie ona pracować ale po jakimś dość szybkim czasie się zużyje.
Napęd pompy będziesz brał z wału czy z wałka rozrządu?
Szczegół tkwi że jedne pompy hydrauliczne nie mogą być napędzane z paska klinowego bo źle znoszą obciążenia naciągu bocznego.(np.pompa T-25,C-330,C-360)
Natomiast pompy hydrauliczne typu PZ są stworzone do napędu z paska.
Jeżeli założysz sobie pompę z władka będzie ona pracować ale po jakimś dość szybkim czasie się zużyje.
Napęd pompy będziesz brał z wału czy z wałka rozrządu?
z wału bo tam jest już kolo pasowe na pasek
To nie przekraczaj 1500obr /min na przełożeniu na pompie bo bardzo szybko zagrzejesz olej.
to jakie bym musiał założyć koło pasowe na wale a jakie na pomoie zeby było 1500 obrotów
Na wale korbowym jesteś w stanie osiągnąć 3000 obr/min czyli,musisz mieć przełożenie 1:2 ja bym zrobił na wale koło pasowe 60-70 mm a na pompie 130-140mm.
To jest przykład a jak ty sobie dopasujesz to już jest w twojej gesti i możliwości.
To jest przykład a jak ty sobie dopasujesz to już jest w twojej gesti i możliwości.
wielkie serdeczne dzięki