RE: Podnośnik C-380.
Może smok Ci się odkręcił i gdy staniesz z górki siła grawitacji dociska go do otworu zasysającego olej.Jak staniesz prosto to pojawia się przerwa i pompa ssie powietrze.To mi przyszło do głowy.*flower*
Jeżeli olej do podnośnika jest brany ze skrzyni biegów to w skrzyni .Jeżeli masz osobny zbiornik to w tym zbiorniku.Jest to pierwszy element układu podnoszenia.Nie znam dokładnie tego ciągnika to może podpowie Ci ktoś kto ma taki sprzęt i wie dokładnie gdzie się znajduje smok.Możliwość takiej usterki to moja ogólna sugestia.
To tylko pod górkę czy na równym też nie podnosi . Może być tak że działa puki olej zimny a jak się rozgrzeje to nie . W mojej tak było ,wymieniłem pompę olejową i problem znikł . Koszt to 400 zł + robocizna
Olej ci się czasem nie burzy .
- chrapek3011
Albo ten olej jak się nagrzeje jest jak woda rzadki,kiedy ostatnio wymieniany.Ale stawiałbym na pompę.Wkręcić do szybkozłącza manometr i sprawdzić ciśnienie na wyjściu na zimnym oleju a potem na nagrzanym.
Kolego może ci pompa siada albo napęd pompy,a to że ci podnosi to może dzwiga przez pompe tłoczkową.Niedawno właśnie robierałem u-1224 bo śiadł napęd pompy.
- chrapek3011
Szanowny kolego Darius pompa wspomagająca czyli ta tłoczkowa jak mówisz to jest w 902 i pochodnych.W osiemdziesiątce jest tylko pompa podnośnika,serwomechanizmu i wzmacniacza momentu.Napęd ma,bo podnosi a po 10 minutach(jak się olej nagrzeje)nie podnosi.Pompa.