ursus c 325 problem z ciśnieniem oleju i ciężkie palenie
ursus c 325 problem z ciśnieniem oleju i ciężkie palenie
Witam wszystkich od niedawna jestem posiadaczem zetora 25 z silnikiem od ursusa c 325,po zakupie przez 2 dni palił dobrze póżniej byl problem z paleniem w dodatku przy dużym obciążeniu gdy silnik sie mocno zagrzał kontrolka oleju zaczęła migac zaczęła świecic.
Wczym może być problem dodam ze według mnie jest mocny także z tłokami chyba wszytko ok proszę o pomoc
Wczym może być problem dodam ze według mnie jest mocny także z tłokami chyba wszytko ok proszę o pomoc
- Jacek ze Skansena
RE: ursus c 325 problem z ciśnieniem oleju i ciężkie paleni
Zamień to na oryginalny silnik.
w przyszłości na pewno ale na razie muszę to co mam doprowadzić do porządku.
oprócz rroblemu z tym silnikiem mam jeszcze dylemat z zakleszczającymi sie biegami dodam ze nie wyskakują tylko zakleszczają sie i tu mojer pytanie czy wystarczy zmienić lewarek czy trzeba ingerować w coś więcej??
oprócz rroblemu z tym silnikiem mam jeszcze dylemat z zakleszczającymi sie biegami dodam ze nie wyskakują tylko zakleszczają sie i tu mojer pytanie czy wystarczy zmienić lewarek czy trzeba ingerować w coś więcej??
Nie dubluj tematu - w tym wszystko będziesz miał wyjaśnione.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
oprócz tego silnika chciałem zapytać o skrzynie biegów a mianowicie o zakleszcające sie biegi, czy wystarczy zmienic lewarek czy musze szukać przyczyny głebiej ??poszukuje cześci do c 325 oraz zetor 25A interesują mnie panewki tłoki tuleje pierścienie koła przenie do zetora
Do C325 to chyba można zapomnieć o takich częściach do silnika. Kół przednich nie masz w ogóle?
Jakbyś musiał szukać na już, a z kołami do Zetorka nie tak łatwo - to możesz zakładać od czterdziestki albo Majorka.
Jakbyś musiał szukać na już, a z kołami do Zetorka nie tak łatwo - to możesz zakładać od czterdziestki albo Majorka.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
koła mam tylko 14 niewiem od czego są szukam oryginalnych lub innych 16-tek na 4 śruby piasty mam od zetora 25
Raczej innych nie dopasujesz 16tek. Przynajmniej ja nie znam takich co pasują - oprócz tych 18tek od C4011. Pasują też od starej Skody - ale tej z lat 60tych.
Ty masz pewnie od nowszej jakiejś Skody 14tki
Ty masz pewnie od nowszej jakiejś Skody 14tki
całkiem możliwe musze je zmienic bo psują wygląd ciągnika, a co tych tłoków do 325 czy niewiecie od czego można by podmienic??
Jak się silnik zagrzał i ciśnienie ucieka to znaczy, że remont silnika się zbliża.
mam nadzieje ze nie będę musiał robic remontu z tego co czytałem to podkręca sie gdzies jakieś śrubki na pompie olejowej czy panewki, zaglądałem pod głowice tuleje mają lekkie ranty ale ciągnik moc ma
No można podkręcić na pompie ciśnienie, ale jak to nie pomoże to nie ominie Cię remont. Pewnie panewki już mają luz i tam ciśnienie ucieka.
A filtr czyściłeś? Olej tam jest jakiś względny?
A filtr czyściłeś? Olej tam jest jakiś względny?
jutro zajrzę pod miskę podkręce tę śrubke mam nadzieje ze to pomoże a jak nie to zobaczymy jak wyglądają panweki kiedyś czytałem ze jakiś koleś pokręcił o pół obrotu śrube na wale na panewce głównej i ciśnienie skoczyło w góreja mam jeszcze odrzutnik, czyściłem go osadu było dużo olej wlałem nowy jest ciut lepiej ale to jeszcze nie to
Tak, tam powinien być filtr odśrodkowy, tzw. bąk.
witam dzis po dopaleniu mojego przerobionego zetorka przyjrzałem sie dokładniej pompie spisałem symbol po sprawdzeniu na internecie okazało sie ze jest to pompa od s-322 czy ktoś wie jak to ustawic zeby to dobrze cgodziło??dodam ze jak go kupiłem to gość zamontował w nim silnik od c 325 i teraz mysle co tu zrobic ??