Felgi przednie Ursus C-45
Felgi przednie Ursus C-45
Mam do Was pytanie - czy istnieje jakiś zamiennik felg przednich do Ursusa C45? Chodzi mi o to czy jakieś koła pasują do wersji z obciążnikami, ale bez żadnych przeróbek - "zakładać i jechać".
Do przeciągnięcia Ursusa z miejsca na miejsce potrzebne są koła - tylne z oponami już są, przednie chciałbym podpasować od czegoś. Myślałem o kołach z przyczepy D44 lub podobnej. Ale czy będą pasowały na śruby itd?
Do przeciągnięcia Ursusa z miejsca na miejsce potrzebne są koła - tylne z oponami już są, przednie chciałbym podpasować od czegoś. Myślałem o kołach z przyczepy D44 lub podobnej. Ale czy będą pasowały na śruby itd?
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
RE: Felgi przednie Ursus C-45
Wg. mnie powinny pasować od przyczepy tylko mają wieksze otwory na śruby.
A tak przy okazji to co kupiłem bombaja ?
A tak przy okazji to co kupiłem bombaja ?

Nie, niestety nie ja
Poczekam jeszcze na opinie innych "bombajowców" dla potwierdzenia.

Poczekam jeszcze na opinie innych "bombajowców" dla potwierdzenia.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
od przyczepy DT3 ? z hamulcem najazdowym- 4wycięcia z boku , od armaty na pełnej gumie - 2 wycięcia z boku , istnieje mocne podejrzenie że ROBUR - ale tylko wzrokowo bez sprawdzania
Okej, dzięki. Mam już jako taką wiedzę, więc można rozejrzeć się za kołami.
Od Robura pasuja na sruby,W Niemczech bardzo niechetnie patrza na kola z 1 pierscieniem.
Do osi resorowej mazna zakupic specjalny reduktor z 5 otworow na 6,celem nie montowania zbyt ciezkich obciaznikow.
Do osi resorowej mazna zakupic specjalny reduktor z 5 otworow na 6,celem nie montowania zbyt ciezkich obciaznikow.
Dzięki. Robur ma na 1 pierścień?
Robur ma 2 pierscienie,oryginal ursusa jest na 1 ,zdarzalo sie ze wyskakiwaly z felgi.
No tak... ale wszystkie roczniki tak mają?vauxhall napisał/a:
Robur ma 2 pierscienie,oryginal ursusa jest na 1 ,zdarzalo sie ze wyskakiwaly z felgi.
staruszki
pierścienie podczas orki wyskakiwały najczęściej
z mojego Bombajka na pokazie w Szreniawie się zdarzyło !
c451 już wszystkie miały 2 pierścienie , sadze że od 52-53 już też , ale to tylko dedukcja z oglądanych egzemplarzy
pierścienie podczas orki wyskakiwały najczęściej
z mojego Bombajka na pokazie w Szreniawie się zdarzyło !
c451 już wszystkie miały 2 pierścienie , sadze że od 52-53 już też , ale to tylko dedukcja z oglądanych egzemplarzy