Moje silniki

Wszystko o stacjonarnych silnikach rolniczych
farmkam

Moje silniki

Post autor: farmkam »

Witam zgodnie z obietnicą chciałbym wam zaprezentować moje silniczki,a jest to
Obrazek
i tutaj moja prośba o zidentyfikowanie obiektu.
Obrazek
Wiem tylko,a raczej przeczytałem ze jest to slavia , a z relacji starszyzny pamiętającej czasy jej świetności wiem ze stała na podwoziu 4 kołowym i miała z przodu taką chłodnice na wode sciekającą po siatce.Niestety silnik przeleżał w ziemi kilka ładnych lat, po odkopaniu i wstępnym oczyszczeniu leżakuje w garażu i czeka.mam do niego jeszcze iskrownik.
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

RE: Moje silniki

Post autor: Ursus »

Tutaj masz fotki Slavii Andrzeja :)
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
farmkam

A tutaj mój dzisiejszy zakup;
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
I również prosiłbym fachowe oczy o identyfikacje oraz wycenę ( żebym wiedział ile przepłaciłem)
Awatar użytkownika
drandrzej

Post autor: drandrzej »

slavia (4KM)- cuudo !
jakbyś chciał się pozbyć - chętnie doprowadzę ją do życia

mam slavię 8KM do pozbycia się

deutz ładny , iskrownik powinien byc norris , ten jest z DT

cokolwiek dałeś , jak będzie cieszył oko - nie ma znaczenia
farmkam

W najbliższym czasie nie zamierzam się jej pozbywać, może jak nabiore doświadczenia z deutz"em to się pokuszę o jakieś zabiegi mające na celu poprawę jej wyglądu.
Awatar użytkownika
Jar

Post autor: Jar »

Co do Deutza to wygląda na MA 608 , jak podasz średnicę koła zamachowego to będziemy mieć większą pewność . Jeśli chodzi o cenę to sprzęt w takim stanie waha się w granicach 200 zł + - 50 zł i to pod warunkiem że znajdzie się na to chętny . Czy korba z tłokiem jest od tego silnika ?
farmkam

To nie przepłaciłem, średnicę zmierzę jutro, co do tłoka to właściciel zapewniał ze jest od niego,ale nie sprawdzałem jeszcze.

Średnica koła ok 350mm ale miałeś racje bo znalazłem na dekielku od wlewu oleju symbol MA608.
Obrazek
ODPOWIEDZ