TUZ Praca inżynierska

Wszystko co związane z motoryzacją
grzesiek648

TUZ Praca inżynierska

Post autor: grzesiek648 »

Witam
Proszę o pomoc w szukaniu materiałów pomocowych, ponieważ piszę obecnie pracę inżynierską na temat szeroko pojętego trzypunktowego układu zawieszeń (TUZ) w ciągnikach rolniczych i potrzebuję wszelkich informacji na ten temat ( książki, linki, itp.). Jeśli ktoś z was zna jakieś godne polecenia źródła na ten temat z góry dziękuje!
Awatar użytkownika
Bolszewik

RE: TUZ Praca inżynierska

Post autor: Bolszewik »

Skontaktuj się z labolatorium na Politechnice Świętokrzyskiej. Tam mają całe stanowisko do badania TUZ. Mają pewnie dużo wyników badań. Swoją drogą to bardzo fajne urządzenie, labolatorium jest koło trasy na Warszawę.
Staram się pisać poprawnie i zrozumiale po polsku.
T-25
bolszewik@retrotraktor.pl
bossmann

Post autor: bossmann »

Po prostu jak cale forum przeczytasz to będziesz mógł zagiąć profesora z tej politechniki. ale tak serio,na yt program sonda ,tam jest odcinek o ciągnikach i o tuz.

Pisz staranniej ....
grzesiek648

Post autor: grzesiek648 »

Mógł byś bardziej sprecyzować ten odcinek SONDY (tytuł,numer, albo skąd go ściągnąć) DZIĘKI

No i prawie napisałem moją pracę, potrzebował bym jeszcze dokładnego opisu przebiegu regulacji siłowej na przykład w ciągniku MF 255 lub innym ciągniku z mechanicznym układem sterowania. Chodzi mi tu o dokładne prześledzenie kolejnych etapów działania takiej regulacji, części składowych takiego mechanizmu. Generalnie potrzebuję szczegółowego opisu tego procesu, w necie nic konkretnego nie udało mi się znaleźć. Proszę o pomoc!
Roman1313

Post autor: Roman1313 »

W C-335 jest podobny układ regulacji a dokładnie opisany jest tu:
http://chomikuj.pl/akgiel/URSUS+Naprawa ... 023101.pdf
ODPOWIEDZ