Zetor 25 Okładziny hamulcowe

Forum ciągników naszych południowych sąsiadów
zbiegusek

Zetor 25 Okładziny hamulcowe

Post autor: zbiegusek »

Tak, wiem... Można sobie pomierzyć i pójść do sklepu coś dobrać.
Ale.
Jest piątkowy wieczór, ja siedzę na wsi i aż do przyszłego tygodnia nie będę miał możliwości sprawdzić. Stąd pytanie, bo może ktoś już przerabiał temat?
Jakie okładziny hamulcowe pasują do szczęk Zetorka 25? Tak, żeby wziąć, przynitować i... cieszyć się skutecznymi hamulcami? ;)
Z góry dziękuję za odpowiedzi!
BTW Po dłuższej przerwie spowodowanej nawałem prac domowo-szkolno-gospodarskich chciałem się zalogować, a tu zonk! Nie ma mnie w bazie użyszkodników foruma. Musiałem więc zarejestrować się od nowa...
Pozdrawiam!
--
zbYszek
Pozdrrrawiam! :)
czyzor23

RE: Zetor 25 Okładziny hamulcowe

Post autor: czyzor23 »

do zetorka 25 pasują okładziny od zetora 25 dostępne w danrolu za około jakies 50 zł za sztuke lub za całość
Awatar użytkownika
Ursus
Kontakt:

Post autor: Ursus »

Na wstępie - tak była mała awaria, i konta nieaktywne zostały skasowane + kilka aktywnych, ale dawno nie logowanych. Przepraszam najmocniej.

A wracając do tematu. Ja mam od C360. Trzeba sobie jedynie otwory dopasować i powiercić w szczęce. Bo okładziny z reguły mają już otwory. Można dać ciut więcej - tzn dodatkowy kawałek to wtedy szczęka jest cała okładziną pokryta. Bo tak to są ciut jakby za krótkie, ale wystarczające.
Zetor 25, Zetor 25A, Zetor 25K, Zetor 50 Super, Zetor 3011 Major, Ursus C-325, Ursus C-328, Ursus C-4011, Ursus C-308, Dzik 2, Dzik 21, Robi 151, żniwiarka, silniki stacjonarne, snopowiązałki, młocarnia i wiele innych...
zbiegusek

Post autor: zbiegusek »

Ursus napisał/a:
...Ja mam od C360. Trzeba sobie jedynie otwory dopasować i powiercić w szczęce. [...] są ciut jakby za krótkie, ale wystarczające.
No to melduję, że dzisiaj kupiłem w "rolniczym" taśmę na okładziny o odpowiednich wymiarach (grubość i szerokość) po jakieś 10PLN za metr.
czyzor23 napisał/a:
do zetorka 25 pasują okładziny od zetora 25 dostępne w danrolu za około jakies 50 zł za sztuke lub za całość
Za około 50, to są szczęki w Danrolu. I to jest cena za sztukę. Wydawać 2 stówki mógłbym, gdybym miał swoje w stanie nie nadającym się do reanimacji. :)
Ursus napisał/a:
Na wstępie - tak była mała awaria, i konta nieaktywne zostały skasowane + kilka aktywnych, ale dawno nie logowanych. Przepraszam najmocniej.
Nic się nie stało - żadnych pretensji nie mam.
Pozdrrawiam! :)
--
zbYszek
Pozdrrrawiam! :)
ODPOWIEDZ